Avocat Israel si-law.ro laudat de presa

Cand presa lauda pe cineva, o face intotdeauna in mod obiectiv, fara alt interes in afara celui de a informa despre meritele unui om adevarat. Sunt satisfacuta de cate ori presa straina aduce in prim-plan ca model de viata, un roman.

Asa am fost zilele trecute, cand am citit un articol intr-un ziar renumit despre avocat Israel Si-law.ro de origine romana, despre Samy Ilie. L-am decupat si il pastrez cu drag, fiind mandra cu un asemenea om al legii care s-a nascut in tara mea si despre care ziarele din Israel scriu in engleza, ca materialul sa fie citit de multi turisti. Gestul mi s-a parut ca fiind un gest de recunostinta suprema fata de acest neintrecut avocat.

Bine structurat, materialul respectiv era construit pe doua planuri care adesea se interpatrundeau. Primul, urmarea cariera avocatului de-a lungul celor patru decenii de activitate in slujba statului si  autorii apreciau la superlativ ascensiunea pe merit a domnului Samy Ilie.

Mi-am dat seama pe loc ca oamenii din tara aceea nu pot uita munca depusa de romanul nostru in slujba lor. Iata ce aspecte ale activitatii sale erau notate cu nota 10 de ziaristi:

  1. Ca sef al procuraturii a coordonat in mod abil echipa de procurori, rezolvand cazuri extrem de grele.

Cei aflati in subordinea lui au declarat ca era un sef foarte bine pregatit si niciodata nu l-au prins cu vreo greseala de procedura sau sa incurce anumite articole de lege.

2. Timp de 33 de ani a condus departamentele de investigatii  si informatii ale Politiei din Israel si daca a fost liniste in tara s-a datorat lui. Milioane de israelieni au fost in siguranta in cei 33 de ani, datorita muncii sale neobosite de a aduna informatii, de a le pune cap la cap si de a dejuca abaterile grave de la prevederile legale.

3. S-a expus pericolelor, cu toate acestea a dus la capat cercetari grele in lumea celor care spalau bani sau care erau implicati in omucideri. Totdeauna si-a pus intreaga inteligenta in descoperirea adevarului si in apararea drepturilor omului.

Mi-am dat seama ca Samy Ilie lucrase din toata inima pentru tara lui si nu puteam sa inteleg, cum de nu l-au obosit toate aceste sarcini importante.

Planul al doilea al articolului ii urmarea activitatea curenta. De la apararea unui stat pe care l-a slujit cu credinta peste 33 de ani, a trecut la apararea drepturilor omului, ale cetatenilor care vin din statele europene, in mod special la apararea drepturilor romanilor.

Am citit cu satisfactie lista problemelor pe care le rezolvase pentru oameni de-a lungul timpului si mi-am dat seama ca niciuna dintre ele nu este minora. Din ziarul acela am aflat de existenta lui Samy Ilie care:

-ajutase sute de romani sa obtina cetatenie israeliana, fara sa renunte la cea romana.

Persoanele care s-au casatorit cu parteneri din Israel sau cele care au dorit sa ramana in aceasta tara si sa revina si in tara natala aveau nevoie de dubla cetatenie, mai ales ca detin proprietati in ambele state.

-avea cateva zeci de gratieri in palmares, obtinute in urma clementei presedintelui caruia Samy Ilie i se adresase in numele clientului sau. Oamenii aceea au fost castigati pentru societate, fiindca nu au mai comis infractiuni, ci au devenit buni cetateni.

-a ajutat sute de romani sa intre in topul celor mai bogati oameni de afaceri din Israel. Mai intai i-a consiliat, fiindca este un bun cunoscator  al mediului de afaceri din tara respectiva, dar si a legislatiei economice. Apoi, le-a redactat contractele de cumparare a imobilelor si a fost alaturi de ei la infiintarea firmelor si la toate schimbarile facute in cadrul acestora.

-a obtinut eliberari din arest pe cautiune, salvandu-le vietile catorva oameni care fusesera retinuti abuziv si care erau dependenti de medicamente si nu vorbeau ebraica in acel moment, sa spuna despre situatia lor medicala.

-multi romani care lucrau ca soferi si-au redobandit permisele de conducere datorita interventiei sale salvatoare.

Samy Ilie este o legenda vie si imi pare bine ca s-a nascut in Romania si ca isi ajuta fratii. Dupa ce am lecturat articolul din ziar, am facut un popas pe site-ul maestrului si mi-am dat seama cat de modest este Samy Ilie.

Materialul din ziarul central era mult mai elogios decat informatiile simple de pe site, puse la dispozitia vizitatorilor.

Romanii din toata lumea care vin sa viziteze Israelul trebuie sa se simta aparati de acest avocat si mai ales sa aiba in agende numarul de telefon al acestui specialist care are o vasta experienta si poate rezolva atat de multe probleme.

Nu l-am cunoscut personal pe Samy Ilie, dar ii pretuiesc munca si il iubesc pentru faptul ca nu a uitat de romani si de Romania.

Israelul asteapta turisti din toata lumea fiindca are atat de multe lucruri de aratat. Samy Ilie se afla la post, fiind gata oricand sa sara in apararea celor care au nevoie de ajutorul sau.

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close