
- Ce este Medicina Conventionala?
- Ce este Medicina Integrativa?
- Medicina integrativă oferă soluții reale, nu soluții pe termen scurt.
Au trecut vremurile în care medicina occidentala sau operațiile erau singurele soluții pentru a trata o boala.
Astăzi, avem nenumarate optiuni pentru a aborda problemele de sanatate.
Medicina conventionala se focuseaza foarte mult pe partea practică, in timp ce terapiile alternative si conventionale, cunoscute si sub denumirea de medicina integrativa, se focuseaza pe a îmbunătăți sănătatea.
Medicina integrativă este diferită de medicina convențională. Nu se concentrează doar pe abordările obișnuite, ci și pe alte abordări terapeutice pentru a obține rezultate mai bune pentru sănătate.
In acest articol vom explora toate aspectele medicinei integrative și ale medicinei convenționale pentru a putea intelege diferentele intre cele doua, dar si cum pot fi aplicate impreuna.
Ce este Medicina Conventionala?
Medicina convențională, adica cea practicata in majoritatea centrelor de ingrijire medicala, este excelentă în abordarea afecțiunilor medicale grave și urgente, cum ar fi atacurile de cord, oasele rupte și traumele fizice.
Aceste afectiuni sunt de obicei tratate cu medicamente farmaceutice brevetate sau intervenții chirurgicale avand o abordare standard pentru toți pacientii. Acest lucru este esențial in special pentru pacientii care ajung la camera de urgență.
Insa, ce se întâmplă dacă simptomele dvs. nu sunt ușor de definit sau diagnosticat? Ce se întâmplă dacă aveți simptome cronice persistente, care vă afecteaza calitatea vieții si niciun medic nu a putut să vă ofere răspunsuri sau soluții?
Femeile aflate la vârsta fertilă, de exemplu, au adesea simptome hormonale, cum ar fi cicluri menstruale neregulate, modificări ale dispoziției și insomnii – toate acestea putând fi cauzate de niveluri scăzute de progesteron sau de deficit de progesteron. Dar ginecologii care practica medicina convenționala nu sunt instruiți să identifice de ce apar la nivel emotional, energetic, mental, aceste tipuri de deficiențe hormonale și să le corecteze. Aceștia sunt instruiți să elibereze contraceptive orale, somnifere sau antidepresive care pot ameliora sau nu simptomele pentru o perioadă de timp, dar care nu pot rezolva cauza reală a problemei dvs.. Ele maschează, de asemenea, dezechilibrele care stau la baza acestor afectiuni, ce ar putea deveni probleme mai mari în timp dacă nu sunt rezolvate, cum ar fi endometrioza, depresia, infertilitatea și chiar un risc mai mare de cancer de col.
Poate ați fost deja diagnosticata cu o boală cronică, ca de exemplu endometrioză sau sindromul ovarian polichistic, și singura opțiune de tratament care vi s-a oferit sunt medicamentele ale căror efecte secundare sunt mai grave decât boala in sine?
În ultimii ani, mulți lideri din domeniul sănătății, politicieni și analiști socioeconomici internationali au recunoscut că sistemul de livrare a asistenței medicale este limitat. Desi avem servicii foarte bune pentru tratarea bolilor acute, ne lipsește foarte mult capacitatea de a aborda și de a oferi soluții adecvate pentru bolile cronice. Marea majoritate a afecțiunilor care afectează oamenii, inclusiv boli autoimune, diabet, cancer, boli de inimă și obezitate, sunt considerate boli cronice.
Aici intervine medicina integrativă, care oferă mult mai multe opțiuni de tratament decât medicina conventionala.
Ce este Medicina Integrativa?
Medicina Integrativa combina abordări convenționale și complementare împreună într-un mod coordonat.
Medicina Integrativa este orientată către pacient, îngrijire și sănătățe – adesea incluzând aspecte mentale, emoționale, funcționale, spirituale, sociale și comunitare. Totodata, incurajeaza tratarea întregii persoane, mai degrabă decât, de exemplu, un sistem de organe. Acesta vizează îngrijirea bine coordonată între diferiți furnizori și instituții.
Utilizarea terapiilor alternative si complementare pentru sănătate și bunăstare a crescut la nivel mondial. Cercetătorii explorează în prezent beneficiile potențiale ale sănătății integrative într-o varietate de situații, inclusiv gestionarea durerii pentru personalul militar și veterani, ameliorarea simptomelor la pacienții cu cancer și programe de promovare a comportamentelor sănătoase.
Medicina integrativă se concentrează pe preventie, precum și pe tratarea bolilor în cel mai puțin invaziv și cel mai productiv mod posibil.
Terapeutii integrativi considera pacientul ca fiind un partener în propria echipă de asistență medicală.
Medicina integrativa utilizează atât metode convenționale, cât și metode alternative de tratament pentru a încuraja răspunsul natural de vindecare al corpului, identificând în același timp cauza principală a simptomelor fizice, care sunt de fapt semnele de avertizare ale corpului. Luând în considerare toți factorii care influențează sănătatea și bunăstarea, medicii sunt capabili să trateze persoana în ansamblu – minte, corp și spirit – pentru a optimiza sănătatea și a preveni bolile. De obicei, consultațiile se desfășoară între 30 și 60 de minute, timp in care medicul dezvoltă un plan de acțiune, luând în considerare toate aspectele istoriei, fiziologiei, mediului și stilului de viață actual al pacientului.
Medicina integrativă oferă soluții reale, nu soluții pe termen scurt.
În comparație cu medicina convențională, care va trata întotdeauna simptomele, scopul terapeutilor este de a aborda cauzele principale ale oboselii, creșterii în greutate, concentrării slabe, disfuncției sexuale și altor simptome. Utilizând o metodologie integrativă, tratamentul se va concentra asupra cauzelor acestor simptome și asupra modului de a corecta problemele care stau la baza acestora, în loc să prescrie pur și simplu un medicament farmaceutic – deși poate include uneori și medicamente.
Medicina integrativă este personalizată și se adresează condițiilor dvs. de sănătate unice, nevoilor fiziologice și circumstanțelor vieții.
În timp ce medicina convențională este cu siguranță necesară în unele situatii, mulți oameni au descoperit că nu este o soluție viabila pe terment lung pentru simptomele recurente sau bolile cronice. Dacă ați suferit de simptome care vă afecteaza calitatea vieții – sau pur și simplu nu vă simțiți la fel de bine pe cât credeți că ați putea sa va simți – și, ca mulți alți pacienți, nu ați primit ajutor adecvat de la furnizorii de servicii medicale, contactați un medic afiliat din reteaua NewMedicine.ro. Medicii din rețeaua NewMedicine sunt specializați în medicina integrativă și vă pot arata calea spre vitalitate. Faceți primul pas astăzi pentru a vă revendica sănătatea și bunăstarea.