Despre fotografii de nunta – 23h Events

Chiar daca nu va vine sa credeti, fotograful de nunta este persoana care va fi cea mai apropiata de voi pe perioada desfasurarii evenimentului, va vor urmari zambetele, reactiile, mimica, gesturile si emotiile. Cele mai subtile ganduri, trairi vor fi surprinse de un fotograf experimentat si pasionat de fotografia de nunta. Fotografia de nunta ar putea fi considerata un tip de arta, pentru ca abordarea moderna pe care o presupune a schimbat banalul unei poze obisnuite, iar acum se incearca prin diverse mijloace tehnice, dar si prin viziunea artistica sa se pastreze esentialul, sa se retina emotia.

Pentru a afla cum sa-i cunosti mai bine pentru a alege fotograful perfect, citeste in continuare urmatoarele recomandari si curiozitati:

1. Pune-le intrebari despre experienta si stilul lor

Pentru a afla daca fotograful cu care ai vrea sa incepi colaborarea pentru marele eveniment este alesul sau nu este esential sa ii pui intrebari despre experienta sa in domeniul fotografiei si mai ales in ceea ce priveste fotografia de nunta. Intreaba care este viziunea lui si stilul pe care il abordeaza in fotografia de nunta. Urmareste-i portofoliul!

2. Organizeaza desfasurarea evenimentelor din ziua respectiva impreuna cu fotograful

Intreaba-i cat dureaza aproximativ o sedinta foto cu familia sau de cat timp este nevoie pentru a va face voua o sedinta foto dupa cununia civila, etc. Este important sa cunoasteti aceste aspecte ca sa nu va incurcati reciproc programul.

3. Intrebati-i costurile si de ce costa atat de mult

Este bine sa fiti lamuriti, sa stiti exact ce servicii vi se ofera pentru suma ceruta. In plus, fotograful isi va justifica cerintele, explicand munca pe care o va face, efortul pe care il va depune pentru ca totul sa iasa asa cum va doriti.

4. Respectati cerintele lor

Spre exemplu, in zilele noastre sunt multi care fac poze cu telefonul, asa ca de multe ori mirele si mireasa se uita la cei care fac astfel de poze si nu acorda atentie camerei fotografului. Astfel, cand vi se cere sa va uitati la camera, fiti atenti si zambiti, iar pozele vor iesi excelent.

5. Fiti realisti

Sunt cupluri care cer fotografului multe retusuri, poate sa para mai inalti sau mai slabi in poze, sau sa fie eliminate anumite lucruri din poze. Bineinteles, fotografii profesionisti pot realiza acest lucru cu Photoshop, dar necesita timp si nu pot face acest lucru chiar pentru  fiecare poza.

6. Munca fotografului nu se incheie odata cu nunta

Dupa ce pozele de la nunta au fost facute, munca fotografului continua cu editarea pozelor. In plus, acesta trebuie sa discute cu alti clienti, sa trimita email-uri si sa coordoneze afacerea.

7. Asteptati rabdatori pozele

Odata ce vi s-a specificat momentul in care veti primi pozele dupa nunta, nu trebuie sa fiti insistenti si sa presati fotograaful cu tot felul de intrebari. Lasati-i timpul cuvenit ca sa-si faca treaba bine!

Trebuie sa comunicati cu fotograful si videograful de nunta pentru ca totul sa fie clar de ambele parti, asteptarile sa fie intelese si cerintele acceptate.

Din aceiași categorie

Back to top button