6 lucruri esentiale pe care trebuie sa le faci inainte de porni la drum cu masina iarna

Atunci când ninge, faptul de a conduce poate fi o adevărată provocare, și poate deveni rapid o activitate periculoasă atunci când mașina ta nu este pregătită sau echipată corespunzător. Având în vedere asta, este absolut necesar să te pregătești adecvat înainte de a porni cu mașina în posibile troiene de zăpadă. Merită să afli cum să îți pregătești mașina, dar și pe tine, în timp ce iei în considerare toate obstacolele pe care le-ai putea întâmpina în asemenea condiții neprielnice. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să conduci în siguranță.

6 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a porni la drum iarna

  1. Fă un itineraru

Înainte să pornești la drum, asigură-te că ai făcut un plan al călătoriei tale. Caută informații despre starea drumurilor căutând online, folosind aplicații sau verificând grupurile de informații din trafic de pe rețelele de socializare. Stabilește un itineraru cât mai sigur, chiar dacă înseamnă să o iei pe o rută ocolitoare. Ia în considerare zonele care vor fi mai expuse la ninsori abundente și fii la curent cu starea vremii, ca să te asiguri că nu vei fi prins pe drum.

2. I-ați mai mult timp

O idee proastă este aceea de a te grăbii la drum. Indiferent cât de mult ai întârziat deja, siguranța ta este mai importantă decât faptul de a ajunge la timp. Având asta în minte, i-ați mai mult timp decât de obicei pentru a curăța geamurile, oglinzile și farurile, precum și zăpada de pe mașină. Faptul de a umbla cu un strat gros de zăpadă pe mașină este periculos atât pentru tine, cât și pentru alți participanți la trafic.

Dacă este înghețat, trebuie să aștepți ca parbrizul să se dezghețe. Este o idee bună să pornești căldura în mașină și să te folosești de un dispozitiv de rașchetat gheața. Dacă parbrizul este încețoșat, așteaptă până va deveni din nou limpede. Un alt element care poate îngheța este încuietoarea. Ușile și portbagajul pot îngheța și astfel pot să fie greu de deschis. În loc să le forțezi, achiziționează soluții speciale pentru a dezgheța astfel de elemente.

3. Verifică nivelul bateriei

Sau asigură-te că aceasta este încărcată în avans. Principala cauză pentru care șoferii rămân blocați în trafic din cauză că bateria i-a lăsat baltă, este faptul că o baterie care nu este încărcată complet se descarcă complet în condiții de temperaturi scăzute. Dacă vrei să fii sigur, ai putea să îți cumperi o baterie nouă. Am găsit aici un magazin online de unde mulți șoferi au achiziționat baterii auto de care au fost mulțumiți.

4.Verifică ștergătoarele

Asigură-te că atunci când pornești motorul, ștergătoarele sunt oprite. Dacă acestea sunt pornite și sunt înghețate pe parbriz, este foarte probabil să le rupi. Iarna, ștergătoarele sunt foarte importante pentru a putea circula cu o vizibilitate bună, mai ales dacă ninge.

5. Verifică cauciucurile

Cel mai bine este să îți cumperi cauciucuri de iarnă noi, în fiecare an, mai ales dacă anul trecut a fost o iarnă mai grea. Dacă sunt condiții extreme pe drum, sau trebuie să urci în pantă pe un drum care nu a fost deszăpezit, este o idee bună să ai la îndemână lanțuri pentru cauciuc.

6. Echipează-te pentru ce este mai rău

Fi pregătit pentru orice situație neprevăzută, asigurându-te că mașina ta este echipată cu următoarele lucruri: vestă retrovizoare, pătură, ceva mâncare, băutură, soluție pentru dezghețare, lichid de parbriz, dispozitiv pentru rașchetat gheața, lopată, încărcător de telefon, hartă, kit de prim ajutor, triunghi de avertizare, cabluri de transfer curent.

Printre cele mai importante chestiuni de care să ții cont este faptul de a porni la drum cu telefonul încărcat, și să te asiguri că ai numărul unui mecanic în caz că ai nevoie de ajutor.

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close