Cum se instalează WordPress – Tutorial complet de instalare

Cum se instalează WordPress

WordPress este cunoscut ca cea mai populară platformă de blogging și sistem de management al conținutului. Majoritatea firmelor de hosting  vă permit să instalați WordPress cu doar câteva clicuri. În cele mai multe cazuri, instalarea WordPress este un proces simplu care durează mai puțin de cinci minute.

Cum se instalează WordPress folosind Softaculous

Softaculous este un script popular de instalare platforme web populare, cum ar fi WordPress, cu doar câteva clicuri. Companiile de hosting oferă Softaculous direct în cPanel, Pur și simplu conectați-vă la contul vostru cPanel și căutați pictograma Softaculous sau pictograma de instalare WordPress. Le veți găsi în secțiunea Auto Installers sau App Installers, depinde cum este la voi în cPanel.

Trebuie să dați click pe oricare din aceste pictograme pentru a lansa Softaculous auto-installer pentru WordPress. Mai întâi veți vedea o prezentare generală a WordPress, trebuie să faceți clic pe tab-ul Install pentru a continua.

 

Softaculous vă va întreba acum unde doriți să instalați WordPress. Trebuie să alegeți http: // sau http: // www. ca protocol. Dacă site-ul vostru are SSL puteți selecta https: // sau https: // www. ca protocol.

După aceea, trebuie să alegeți numele domeniului unde doriți să instalați WordPress. Cei mai mulți utilizatori doresc să instaleze WordPress în directorul rădăcină al domeniului lor, ca examplu.com, În acest caz, trebuie să vă asigurați că  „In Directory” este necompletat. Derulați puțin în jos și veți vedea secțiunea privind setările site-ului.

În această secțiune, mai întâi trebuie să completați un titlu și o descriere pentru site-ul vostru, nu vă faceți griji că le puteți modifica cu ușurință din panoul de administrare WordPress după instalare. Apoi, trebuie să alegeți un user, o parolă și o adresă de e-mail.

Restul opțiunilor sunt opționale, acum puteți face clic pe butonul de instalare pentru a rula programul de instalare.

Softaculous va instala WordPressul utilizând setările pe care le-ați furnizat. Veți vedea o bară de progres cu starea instalării. Va dura câteva minute, nu închideți fereastra până când bara de progres nu atinge 100%, altfel aceasta ar putea afecta instalarea WordPress.

 

Veți vedea un mesaj de succes după terminarea instalării. Acesta va afișa, de asemenea, un link către site-ul vostru și un alt link spre panoul de administrare WordPress.

 

 

Desigur, sunt mai multe metode de a instala WordPress, dar aceasta prezentată de mine este foarte simplă și se adresează începătorilor, nefiind nevoie să utilizeze FTP, care poate li se pare mai complicat.

Poate te interesează și: Top 10 plugin-uri de optimizare imagini pentru un site bazat pe WordPress

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close