Cum alegi un avocat? Iată câteva sfaturi utile

După ce criterii alegi un avocat?

De cele mai multe ori, când avem o problemă juridică este bine să apelăm la ajutorul unui specialist în domeniu.De ce? În primul rând doar un specialist știe mai bine cum să rezolve problemele cu care ne confruntăm.

Pentru ca o persoană să devină avocat a studiat mulți ani, această meserie este foarte importană, ca în cazul medicinei, un avocat este în măsură să ajute oamenii care se află în situații de criză.

Avocatura este una una dintre cele mai căutate meserii din România. Această meserie nu se învață peste noapte, ci în mulți ani de muncă și sacrificiu.

Avocații sunt diferiți ca pregătire, ca experiență, ca specializare și ca temperament și caracter. Unii avocați sunt în mod evident mai buni decât alții, tocmai de aceea este bine dacă ai nevoie de ajutorul lor să ții cont de câteva sfaturi, care te pot ajuta să iei decizia cea mai bună.

Sfaturi utile cum să alegi un avocat

Avocat Israel si-law.ro1. Specializare și experiență

Trebuie să identifici dacă problema ta este juridică sau penală. În funcție de aceste criterii, poți cauta un avocat penal sau un avocat care oferă servicii de asistare și reprezentare.

Ca în orice meserie, experiența în domeniu își spune cuvântul. Cu toate acestea, un avocat celebru nu e un garant al reuşitei. Există în barou avocați foarte buni, cu experiență în domeniu dar care nu se bucură de o faimă atât de mare.

2. Profesează legal

Înainte de toate, trebuie să te asiguri că avocatul pe care l-ai ales exercită profesia în mod legal. Pentru a te asigura că persoana la care ai apelat lucrează legal, poți verifica Tabloul avocaților din România.

3. Onorariu avocat

Înclin să cred că cu toții ne întrebăm prima oară cât costă un avocat bun în România? La această întrebare nu ne poate răspunde decât un avocat. Prețurile diferă mult în funcție de specializare, cazuri câștigate și experiență.

După prima discuție, dacă avocatul respectiv decide să te ajute îți va spune onorariul lui și dacă este cazul, ce cheltuieli mai trebuie să suporți în timpul colaborării.

4. Un avocat bun dă dovadă de respect, sinceritate, seriozitate și răbdare

Un avocat care practică această meserie din plăcere și nu doar pentru bani își va da tot interesul să te ajute cum poate el mai bine.

Pentru ca un avocat să reprezinte cât mai eficient interesele tale este important să înțeleagă pe deplin situația în care te afli.

5. Ține cont de referințe

În ziua de azi, poți afla tot ce te interesează despre o persoană. Este nevoie doar de un singur click pe google pentru a afla. Este adevărat, nu tot ce scrie pe internet este și adevărat, dar în acest caz, dacă mai multe persoane sunt mulțumite de serviciile oferite de un anumit avocat, cel mai probabil așa și este.

Dacă ai o cunoștință care a apelat la serviciile oferite de un avocat îi poți cere mai multe detalii. Dacă ești mulțumit de ce auzi, poți contacta avocatul respectiv.

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close