Cum alegeți mobilierul pentru magazin

Unul dintre momentele în care puteți lua în considerare o schimbare a imaginii magazinului vostru este atunci când vă dați seama că mobilierul existent nu mai îndeplinește funcția pe care trebuie să o îndeplinească, care este aceea de a scoate în evidență produsele într-un mod atractiv pentru clienții voștri.

Dacă atunci când cumpărați puteți mai mult accent pe economie decât pe calitate, este normal ca mobilierul din magazin să se uzeze rapid. Înainte de a achiziționa mobilier nou pentru magazinul vostru, merită să faceți o analiză a mai multor factori:

 Ce produse ar trebui să plasați?

 Ce mărime au?

 Sunt produse proaspete care au nevoie de condiții speciale (trebuie ținute la frig sau la căldură)?

 Cum sunt prezentate? În cutii cu mai multe părți, în blistere, în cutii cu o sigură parte…

 Vor fi prezentate ambalate sau nu?

 Cât stoc trebuie așezat pe raft? Cât vindeți pe zi, săptămână sau lună din fiecare produs?

Odată realizată această analiză, puteți  vedea de ce elemente aveți nevoie și de câți metri liniari sau unități din fiecare dintre ele.

 Rafturi normale: sunt utilizate pentru aproape orice tip de produse;

 Rafturi înclinate: sunt utilizate de obicei pentru cărți, caiete sau reviste, dar și în magazine alimentare pentru pâine sau fructe și legume;

 Bare suspendate: esențiale în magazinele de îmbrăcăminte;

 Placă spate perforată sau cu fantă pe care se pun cârlige sau rafturi: de exemplu, pentru a plasa tot felul de produse care sunt ambalate în blister;

 Mobilier frigorific etc.

Cum  vă puteți da seama care este mobilierul ideal pentru afacerea și produsele voastre?

În funcție de locul de plasare

Amplasat pe perete: Există multe sisteme de mobilier pe care le puteți amplasa pe pereții magazinului. În unele cazuri, raftul are spate, deci peretele este acoperit; în alte cazuri, trebuie să aveți grijă de peretele vizibil pe care așezați raftul.

Amplasat în zone centrale: În zonele centrale ale magazinului puteți folosi gondole sau mese care nu trebuie să fie sprijinite de perete. Amplasarea acestui mobilier central este importantă pentru a direcționa circulația clienților în magazin.

În funcție de sistem și de versatilitatea de care aveți nevoie

Folosiți picioare metalice care vă permit să introduceți suporturi metalice care țină rafturile. Vă vor vor ajuta la plasarea barelor sau rafturilor la diferite înălțimi, adaptându-le în permanență nevoilor magazinului.

Rafturile cu panou perforat permit, de obicei,  montarea oricărui tip de accesoriu, cum ar fi agățători pentru rafturi perforate etc. Sunt o soluție foarte bună pentru produsele care nu cântăresc mult.

În anumite zone ale magazinului puteți folosi mobilier care nu este la fel de versatil, dar care vă va permite să creați zone speciale sau care să servească ca suport pentru merchandising vizual.

Conform materialului din care este fabricat

Metalic: cu siguranță materialul din care sunt fabricate cele mai multe rafturi pentru sectorul alimentar, cât și pentru cel de modă. 

Lemn sau scânduri: Atât mobilierul standard, cât și mobilierul fabricat de scânduri, vă permite să îl adaptați la spațiul vostru, este elegant și poate da o notă „ecologică” magazinului vostru de produse alimentare.

Sticlă: Acest tip de raft este ușor, dar rezistent, permite pătrunderea luminii și permite produsului să fie cu adevărat protagonist, datorită transparenței sale.

Materiale combinate: În mod normal, găsim mai multe materiale combinate. Metalul rezistent se poate combina cu lemnul frumos sau cu sticla transparentă pentru a crea rafturi și / sau blaturi.

Alte elemente care servesc ca mobilier: Puteți da dovadă de originalitate în plasarea produselor, folosind elemente care nu au fost concepute cu adevărat pentru expunerea acestuia, dar care aduc o notă de prospețime în magazin.

De asemenea, puteți folosi mobilier special pentru produse speciale. Unele produse trebuie  expuse pe un mobilier special conceput pentru acestea. Este cazul ochelarilor sau țesăturilor la metru.

Într-un magazin cu produse alimentare veți avea nevoie de mobilier special, care vă ajută să mențineți alimentele la frigider sau la congelator. Tipul de mobilier poate fi diferit în funcție de mai mulți factori.

 De exemplu, va fi diferit dacă vindeți produse proaspete în vrac sau dacă sunt deja ambalate. De asemenea, situația se schimbă dacă magazinul este cu autoservire sau există vânzători care oferă produsele. 

Peștele necesită de obicei ca mobilierul să fie construit dintr-un oțel special care rezistă la sare. Legumele și fructe trebuie expuse pe rafturi de legume fructe. Cu alte cuvinte,  produsele din magazin trebuie expuse în mod corespunzător astfel încât să atragă atenția consumatorilor și să se transforme în vânzări. Prin urmare, adaptarea mobilierului la tipul de produs existent în magazin este o sarcină esențială.

Pentru a vă ușura procesul de alegere a mobilierului pentru magazin, vrem să vă dăm un pont. Echipa Rafturi Metalice de la A la Z vă pune la dispoziție o gamă variată de rafturi metalice pentru magazin, de înaltă calitate, rezistente în timp, cu un aspect deosebit. Astfel, odată montate au capacitatea de a atrage atenția clienților asupra produselor expuse pe ele. 

De asemenea, această echipă vă oferă și o gamă variată de accesorii menite să vă ajute să vă amenajați într-un mod eficient magazinul, astfel încât clienții să aibă o experiență cât mai plăcută cât timp îl explorează și își aleg produsele dorite. 

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close