A studia nu are limita de varsta

Nu este niciodata prea tarziu sa inveti ceva. Spunea cineva in varsta de 81 de ani: „Pentru mine, sensul vietii este sa ma provoc continuu si sa ma perfectionez.”

In intreaga lume sunt nenumarate persoane care au sfidat sansele si au devenit propriile lor legende, considerand ca nu este niciodata prea tarziu sa invete ceva nou.

A invata este crucial pentru existenta umana. De la a invata cum sa faci primii pasi, mai apoi alfabetul, adunarea si scaderea si, in cele din urma, la studii mai aprofundate ca adolescent, mintea umana este in continua explorare, cautand noi informatii pe care sa le proceseze si carora sa le dea mai apoi sens.

Dar cine stie cand este momentul potrivit pentru a te opri? Ei bine, raspunsul este ca nu exista niciodata un „moment potrivit”. Oricat de mult ne putem planifica viata in functie de convingerile societatii ca exista etape pentru tot, nu exista o varsta „limita” pentru a putea incepe sa invatam ceva nou, sa ducem cunostintele noastre la nivel urmator.

Cresterea si dezvoltarea sunt elemente cheie care ajuta oamenii sa duca o viata mai fericita si mai sanatoasa. Nimeni nu vrea sa se simta neimplinit sau necalificat. Prin urmare, este important sa va ocupati de studiu si de imbunatatirea competentelor voastre, de calificare sau de recalificare in noi domenii.

Conform cercetarilor realizate de BBC News, dinamica studentilor se schimba. Statisticile recente ale Agentiei de Statistica a Invatamantului Superior au descoperit ca cel putin 25 de studenti care incep cursurile de licenta cu norma intreaga aveau peste 70 de ani. O statistica surprinzatoare care poate provoca neincredere, dar este adevarat.

Educatia ulterioara ii ajuta pe oameni sa creasca in pozitiile lor actuale sau ii ajuta sa identifice pasiunea pentru ceva complet diferit, chiar daca mai tarziu nu vor fi douazeci de ani de experienta profesionala. Contabilii pot deveni contabili sefi, asistentii de vanzari pot deveni manageri de vanzari sau un receptionist poate aspira la orice alta pozitie superioara din cadrul unei organizatii.

Exista multe companii sau institutii care sustin oameni care sunt dispusi sa acceseze un nivel superior. O astfel de companie poate oferi o serie de cursuri de calificare acreditate si recunoscute atat la nivel national cat si international, pentru cei mai mici sau cei mai mari de varsta. Indiferent ca alegi un curs de calificare in alimentatie publica, barman, ospatar, bucatar, cofetar, in domeniul constructiilor, cursuri de estetica, cursuri de limbi straine, sau chiar cursuri de lectura si comunicare pentru copii, exploreaza pasiunea pentru educatie si investeste in tine!

Nu lasa varsta sau pozitia in care te aflati sa iti dicteze timpul de studiu. Alege sa cresti, sa te dezvolti. Vei reusi!

Din aceiași categorie

Close
Close