Cum actioneaza cbd-ul la organism?

CBD-ul sau cannabidiolul este un compus natural derivat din planta de cânepă, care a câștigat popularitate în ultimii ani datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate.

CBD-ul acționează în mod diferit față de THC (tetrahidrocannabinolul), celălalt compus principal din planta de cânepă, care este responsabil pentru efectele psihoactive și care poate cauza starea de euforie cunoscută sub numele de „high”. În schimb, CBD-ul nu are efecte psihoactive, ceea ce îl face un compus mai atractiv pentru cei care doresc să se bucure de beneficiile sale pentru sănătate fără a experimenta efectele psihotrope.

CBD-ul interacționează cu sistemul endocannabinoid din corpul uman, care este responsabil pentru reglarea funcțiilor fiziologice esențiale, cum ar fi durerea, inflamația, somnul și apetitul. Sistemul endocannabinoid este format din receptorii endocanabinoizi, enzimele care le descompun și substanțele care se leagă de acești receptori.

CBD-ul acționează asupra receptorilor endocanabinoizi, în special asupra receptorilor CB1 și CB2. Receptorii CB1 se găsesc în creier și în sistemul nervos central, iar receptorii CB2 sunt prezentați în celulele sistemului imunitar și în alte țesuturi periferice. CBD-ul se leagă de acești receptori și ajută la reglarea activității lor, ceea ce poate avea o serie de efecte benefice asupra sănătății.

Una dintre cele mai importante modalități în care CBD-ul acționează în organism este prin reducerea inflamației. CBD-ul poate ajuta la reducerea producției de citokine inflamatorii și poate reduce activarea celulelor imunitare, care pot contribui la inflamație. De asemenea, CBD-ul poate ajuta la reducerea eliberării de radicali liberi și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, ceea ce poate reduce inflamația și poate îmbunătăți sănătatea generală.

CBD-ul poate ajuta și la reducerea anxietății și a stresului. CBD-ul acționează asupra receptorilor serotoninei, care sunt implicați în reglarea stării de spirit și a emoțiilor. Prin activarea receptorilor serotoninei, CBD-ul poate ajuta la reducerea anxietății și a stresului, permițând persoanei să se simtă mai calmă și mai relaxată.

CBD-ul poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea calității somnului. CBD-ul poate ajuta la reducerea activității cerebrale și poate ajuta la inducerea somnului profund și odihnitor. Vezi pe Byolitic mai multe informații și produse CBD.

Din aceiași categorie

Back to top button