Ce să faci când nu mai ai sentimente romantice pentru partenerul tău

Semnele că relația dvs. ar putea fi în dificultate

Mai jos sunt semnale roșii care pot indica că relația dvs. ar putea trebui reevaluată:

Nu mai ai conversații. Dacă obișnuiai să împărtășești detalii despre ziua ta partenerului tău și să-i ceri părerea despre lucruri, dar te-ai oprit, ar putea fi un semn al unei conexiuni pierdute. 

Atitudinea ta s-a schimbat. Dacă simți că îi tratezi pe ceilalți la fel, dar partenerul tău diferit decât de obicei, poate fi un semn că atitudinea ta față de ei s-a schimbat.

Te faci mai puțin disponibil. Simți că te retragi de partenerul tău sau nu ești fizic receptiv la el. 

Îți ignori partenerul. Dacă obișnuiai să întrebi despre programul lor sau despre check-in în timpul zilelor lucrătoare, dar simți că ți-ai pierdut interesul, ar putea fi un semn că lucrurile s-au schimbat. 

Nu te mai certa. Poate simți că nu merită timpul tău pentru a te certa. Sau, simți că nu ești afectat de problemele care apar. 

Deși acestea sunt doar câteva semnale roșii de care trebuie să fii atent în interiorul tău, ele nu înseamnă întotdeauna că relația ta s-a încheiat. Dacă sunteți dispus să lucrați pentru a reaprinde acea scânteie, există câteva lucruri pe care le puteți face.

Cum să reînvie o relație

Dacă ești interesat să încerci să-ți revigorezi relația, există modalități de a face acest lucru. Cel mai important factor este că tu și partenerul tău vrei același lucru, fie că este vorba de terapie relațională sau de divorț.

Dacă unul dintre voi nu este interesat să salveze căsătoria, nu va funcționa decât dacă aveți un motiv foarte puternic pentru a rămâne împreună.

Fă un pas înapoi pentru a merge înainte

Fă-ți timp să te gândești cum a fost prima fază a relației tale. Întrebați-vă ce a fost diferit. V-ați tratat unul pe altul așa cum o faceți acum? 

Încearcă să retrăiești acele momente, fie că ieși la o întâlnire, comandă aceleași mese pe care le-ai fi mâncat atunci sau fă unele dintre lucrurile vechi pe care le făceai amândoi pentru a te distra unul cu celălalt. Aceste lucruri pot părea minore, dar pot fi esențiale pentru a-ți declanșa mintea să-ți amintească cum te-ai simțit pentru cineva și de ce te-ai simțit așa cum te-ai simțit cândva, ori adaugă un plus în viața voastră sexuală, cum ar fi o jucărie sexuală precum un dildo sau alte lucruri care considerați că vi se potrivesc. 

Amintiți-vă de lucrurile pe care le iubiți la partenerul dvs

Fă-ți timp pentru a reflecta la calitățile pe care le iubești și le prețuiești la partenerul tău. Acordați atenție lucrurilor pe care le fac și care aduc un zâmbet, cum ar fi simțul umorului sau cât de spontani sunt.

Dacă aceste trăsături contează cel mai mult, planificați mai multă distracție împreună, explorând activități noi într-un mod interesant. Dacă nu aceste calități, ci mai degrabă prietenia și gesturile afectuoase îi fac parteneri grozavi, atunci încearcă să te conectezi cu ei în fiecare zi, în loc să lași alte chestiuni să aibă prioritate.

Menține și sprijină interesele dvs. și ale partenerului dvs

În primele etape ale unei relații, amândoi încă vă vedeți separați, așa că mențineți aspectele despre cine sunteți care vă fac să vă simțiți împliniți. Adesea, aceleași calități te-au făcut să te îndrăgostești de partenerul tău. Nu uita cum a fost pentru ei să fie persoana ta. 

Din aceiași categorie

Close
Close