Ce înseamnă rapoarte de bonitate firmă și la ce ne ajută?

Rapoarte de Bonitate Firme – Financiare, Juridice, Piata

Când vine vorba despre afaceri și bani niciodată nu este bine să mergi pe încredere sau pe recomandările unui prieten. Pentru a evita situațiile neplăcute în care este posibil să pierzi o sumă importantă de bani, specialiștii recomandă să cerem un raport de bonitate firmă.

Ce înseamnă mai exact rapoarte de bonitate?

Rapoartele de bonitate reprezintă evoluția unei firme, din punct de vedere financiar. Totodată, analizează și valoarea firmei, pe ce loc se clasează la nivel național, probabilitatea de insolvență, dacă are datorii neplătite la bugetul de stat.

Dacă până acum credeai că doar băncile verifică clientul pentru a-i acorda un credit, iată că nu este deloc așa. Și noi putem verifica dacă o firmă are rating financiar bun sau rău. Aceste informații utile ne pot ajuta să luăm decizia cea mai bună.

Despre rapoartele de bonitate am aflat de la un prieten care avea un credit pe care nu a mai putut să-l plătească iar firma KRUK ROMÂNIA SRL i-a preluat datoria, urmând ca el să facă o nouă întelegere de plată cu ei.

Când i-a fost preluată datoria de la bancă, pe el nu l-a întrebat nimeni nimic. Cei de la Kruk preia datoriile pe care oamenii nu au mai putut să le achite, își adaugă un comision și urmează să facă un angajament de plată cu persoanele respective.

Deoarece prietenul meu nu știa prea multe detalii despre ei, decât ce a citit în scrisoarea pe care a primit-o acasă, a decis să caute mai multe detalii despre KRUK pe interent. Așa a descoperit site-ul risco.ro.

Pe site a aflat vechimea firmei, câți angajați are, cifra de afaceri, toate datele de contact etc.

Avantajele utilizării rapoartelor de bonitate de pe RisCo.ro

Ce înseamnă rapoarte de bonitate firmă

verifici dacă este o firmă fantomă.

îți evaluezi partenerii de afaceri, în cazul în care deții o firmă dar dorești să colaborezi și cu alte persoane, din același domeniu.

eviți să colaborezi cu firme care au procese de insolvență.

dacă vrei să cumperi o firmă, poți estima riscurile cu ajutorul rapoartelor de bonitate.

verifici dacă firma respectivă a întregistrat mărcile cu care colaborează, sau a decis să lucreze la negru, pentru a evita achitarea unor taxe la stat.

verifici obligațiile restante către bugetul de stat din sistemul ANAF.

verifici statusul activ sau inactiv fiscal al firmei și date despre regimul TVA aplicat.

• poți verifica concurența, pentru a afla pe ce loc se clasează la nivel de județ și la nivel de țară.

• îți poți crea cont pe site, adaugi datele afacerii tale pentru a atrage parteneri de afaceri sau dacă ai nevoie de angajați.

pentru a afla orice informație despre o firmă nu ai nevoie decât de denumire sau CUI.

• Abonamente la cele mai mici prețuri.

Dacă ai nevoie de informații rapide și corecte despre activitatea unei firme, RisCo îți oferă detalii exacte și analize simplu de înțeles.

Pentru a economisi timp și energie, descarcă Aplicația Mobila RisCo. Aplicația gratuită îți oferă date despre orice firmă din România (date de identificare, informații financiare, juridice și fiscale).

Din aceiași categorie

Close
Close