Ce este Domain Authority 2.0 si cum trebuie abordat de companiile de servicii SEO?

Domain Authority este unul dintre cei mai importanti indicatori ai calitatii si, desigur, autoritatii unui site. Recent, reprezentantii Moz, cei care au dezvoltat acest standard in industria de servicii SEO, au anuntat ca vor implementa un update la algoritmul care masoara Domain Authority-ul (DA) unui site.

Ce trebuie sa stie specialistii in servicii SEO despre DA 2.0?

La fel ca prima versiune, noul update masoara sau, mai degraba, prezice pozitia unui site in pagina de cautari Google (SERP). DA se masoara pe o scara de la 0-100, prin urmare, cu cat pagina sau website-ul are un scor mai ridicat, cu atat creste abilitatea de a ranka pe anumite cautari.

Domain Authority evalueaza un numar de factori pe care ii adauga la scorul total. Atentie insa: aceasta crestere este una logaritmica, nu multiplicativa, astfel ca ii va fi mult mai usor unui site sa ajunga, spre exemplu, de la pozitia 10 la 20 decat de la 60 la 70.

Scorul final poate fi folosit pentru a compara diverse site-uri intre ele sau pentru a evalua cresterea autoritatii unui site pe o perioada de timp. Care sunt insa noile schimbari si cum vor afecta autoritatea website-urilor? Mai mult, ce trebuie sa stie specialistii in servicii SEO pentru a se adapta la noul standard? Iata o parte dintre schimbarile importante:

Modelul de training – In trecut, DA era “antrenat” pe o larga paleta de rezultate de cautare, insa fara un discernamant anume. Noua versiune promite sa fie mai buna la “intelegerea” activitatii unui site, in special pentru site-urile care nu apar in pagina de rezultate;

Algoritmul – Moz a schimbat modelul algoritmului de calcul, de la unul liniar, dar complex, la unul de tip retea neuronala. Acest nou model are multe de oferit, inclusiv posibilitatea de a detecta practicile de tip manipulare de link-uri, o practica ce putea fi exploatata pentru a “ataca” un site;

Factori model – Factorii de ranking au fost mult imbunatatiti, integrand chiar si un scor de spam. Prin urmare, versiunea curenta va putea urmari in detaliu numarul si distributia linkurilor, tinand cont si de trafic si, implicit, de calitatea serviciilor SEO;

Fundatia – Domain Authority 2.0 este evaluat cel mai bine prin folosirea tool-ului Link Explorer de la Moz. Acesta include peste 40 de bilioane de link-uri, fiind dezvoltat de specialistii Neil Martinsen-Burell, Chas Williams si multi altii.

Pe scurt, DA 2.0 a fost creat cu scopul de a oferi website-urilor un scor mai precis. De asemenea, update-ul este compatibil si cu toate schimbarile pe care Google le va face in timp. Expertii in SEO pot folosi diverse instrumente pentru a urmari acest scor, precum MozBar (o extensie pentru browser-ul Google Chrome), Link Explorer, analiza SERP din Keyword Explorer sau alte instrumente de evaluare a optimizarii SEO.

Cum iti poti creste scorul?

Pe scurt, daca website-ul tau primeste multe link-uri de buna calitate, de la alte domenii cu autoritate crescuta, vei vedea la randul tau cresteri ale DA-ului. In momentul lansarii unui site, acesta va avea intotdeauna scorul 1, pentru a nu favoriza anumite domenii.

Daca vrei ca website-ul tau sa capete mai multa vizibilitate si, implicit, sa isi creasca traficul si vanzarile, fa apel la o agentie care ofera servicii SEO de cea mai buna calitate, asa cum este www.iagency.ro, si care iti poate analiza si imbunatati acest scor.

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close