De ce sa alegi o vacanta Spania Caminito

Calatoriile sunt printre cele mai frumoase amintiri pe care le avem. Atunci cand facem o calatorie, ne intoarcem, de cele mai multe ori, incarcati cu experiente frumoase, cu emotii si lucruri pe care le traim o singura data in viata. Lumea ofera locuri minunate, cunoscute sau mai putin cunoscute, pe care nu trebuie sa le ocolim daca avem posibilitatea. Odata cu Revolutia din ‘89, ni s-a deschis calea spre mapamond. Daca pana la acea data, erau putini cei care aveau privilegiul de a vizita tari straine, acum oricine isi poate permite, macar din cand in cand, o calatorie peste hotare. Acest lucru l-am aplicat si eu. In fiecare an am hotarat sa fac cate o calatorie intr-un loc inedit, un loc care sa nu se afle pe lista clasica de vizitat. Astfel se face ca am mers in locuri extraordinare cu agentia Oxigentour.

De ani de zile aleg excursiile si circuitele lor pentru ca sunt diferite de cele clasice si isi duc turistii in aventuri minunate. Agentia ofera destinatii de calatorie in tara si strainatate, la preturi pentru toate buzunarele. In primavara acestui an am decis sa merg in Spania. Mai fusesem acum ceva timp si imi placuse extraordinar de mult clima, dar si oameni care, dintr-un punct de vedere se aseamana cu romanii nostri. Unde mai pui si ca in Spania este o comunitate mare de romani. Intrand pe site-ul agentiei, mi-a atras atentia ceva ce nu mai vazusem si nici nu auzisem. Este vorba despre o vacanta Spania Caminito del Rey. Nu stiam ce reprezinta aceasta locatie. Intrand pe internet, am aflat urmatoarele informatii:

– Caminito del Rey este un drum din regiunea Malaga, cunoscut ca si drumul regelui. Acest drum a fost construit intre 1901 si 1905 si a fost folosit pentru a transporta persoane, dar si produse. Inaugurarea drumului nu a fost insa facuta pana in 1920. Deschiderea oficiala a fost facuta de catre regele Alfonso al XIII-lea. Acesta a mers pe toata distanta drumului si astfel a primit si numele care l-a consacrat. 

– Se spune ca drumul Caminito del Rey este una din minunile Spaniei. Caminito del Rey trece prin stramtoarea El Chorro, un loc de vis, cu pereti stancosi impresionanti ce au o inaltime de 400 m si 3 km lungime. Apele repezi de aici au dat posibilitatea dezvoltarii energiei hidroelectrice. Acest lucru a fost facut inca din anii ‘20, fiind ceva revolutionar pentru acea vreme. 

-Adevarata atractie este “podeaua” de beton, adica El Caminito del Rey. Structura originala a fost construita de marinari, care se urcau folosind franghii, lucrand in timp ce erau suspendati. Din surse neconfirmate, se mai spune ca prizonierii condamnati la moarte erau pusi la munca, avand sarcini si mai grele si periculoase. Drumul a fost construit folosindu-se ciment si nisip, iar totul era tinut la un loc cu intarituri din metal. Drumul insa a fost inchis in anii 2000, dupa ce cativa oameni au cazut de pe acest drum. Asta i-a adus insa si mai mult faima, in special pentru iubitorii de adrenalina si impatimitii de catarari din intreaga lume, fiind considerat de multi cel mai periculos drum din lume. In 2015 Caminito del Rey a fost redeschis, fiind renovat si adaugandu-se plase de siguranta. 

Nu se poate spune ca dupa toate renovarile Caminito del Rey nu este la fel de spectaculos. Stramtoarea ofera o priveliste minunata pe o distanta de 7.7 km. Intreaga calatorie dureaza cam 4 ore. La intrare vei primi o casca speciala pe care este obligatoriu sa o porti tot timpul. Pe acest drum nu exista toalete, deci atentie mare. De asemenea, trebuie sa iti iei apa sau mancare cu tine pentru ca nu vei avea de unde sa cumperi. Atunci cand este vant puternic, accesul pe pod va fi oprit. De asemenea, copiii cu varsta sub 8 ani nu au voie pe pod, si cei mai mari trebuie sa fie insotiti in permanenta de adulti.

Acum, Caminito del Rey este un loc unde nu mai exista pericol si poate vizitat in orice perioada a anului. De aceea, am hotarat sa merg si eu. Oxigentour a pregatit un itinerar superb, ce a insumat 9 zile. In afara de Caminito del Rey, in aceasta excursie echipa de la Oxigentour ne-a dus in orasul Ronda, unde am vizitat Podul Puente Nuevo. Aici, de fapt, exista 3 poduri foarte inalte care separa canioane impresionante. De asemenea, in aceasta excursie am mers si in Sierra Nevada unde Varful Mulhacen -de 3479m- reprezinta maximum de atractie. Ce am mai vazut? Sevilla unde am vizitat Plaza de Espania, Turnul Giralda, Catedrala din Sevilia, Palatul Regal sau Turnul de Aur. In plus, am avut o zi si pentru noi pentru a ne plimba in voie. In ultima zi am ajuns la Gibraltar de unde am vazut, in departare, Africa.

A fost una din cele mai frumoase excursii din viata mea. Anul care vine, Oxigentour organizeaza aceasta excursie exact de Paste. Asa ca, daca vrei ceva inedit, contacteaza acum agentia pentru a prinde un loc si a vizita una din cele mai frumoase destinatii din Spania.

Din aceiași categorie

Close
Close