Studiu privind eficiența anvelopelor de iarnă în timpul verii

Expertii care au realizat aceste studie au expus rezultatele care arată că distanța de frânare a anvelopei de iarnă în timpul verii este mai lungă decât cea a anvelopei de vara sau a anvelopei all season, în special pe o suprafață a drumului umeda. De exemplu, un vehicul echipat cu anvelope de iarnă Fulda care se deplaseaza cu viteza de 100 km / h în ploaie va necesita o distanță de frânare de 93,8 metri față de 74,3 metri in situatia anvelopelor de anotimp – o diferență de 26%! Deoarece testele au fost efectuate pe cauciucuri noi la o temperatură de 20 ° C, este dificil să ne gândim la risc .Studiul efectuat de expertii in anvelope de la CAA-Quebec arată, de asemenea, că, conducerea cu anvelope de iarnă în timpul verii face ca manevrele de evitare să fie mai dificile în situații de urgență.

Deoarece anvelopele de iarna au in compozitie un cauciuc care se înmoaie în condiții de temperaturi ridicate, vehiculul va avea tendința de a se deplasa necontrolabil dacă șoferul încearcă să facă o manevră bruscă.

De aceea, ne recomandă să ne schimbam anvelopele la începutul vremii calde, pentru siguranța noastra și a celorlalți.

Un alt aspect este legat de uzura prematura a anvelopelor de iarna utilizate pe timpul verii, un motiv serios de evitare a utilizarii a acestora in anotimpul cald.

Aveți întrebări despre vehiculul dvs. sau doriți să vă asigurați că conduceți în siguranță? Adresați-vă experților cu serviciile de consultanță pentru automobile, magazinelor de anvelope sau chiar unei reprezentante auto.

Din aceiași categorie

Close
Close