Cât costă să-ți instalezi centrală termică în apartament?

De ce să-ți montezi centrală termică?

Iarna se apropie cu pași repezi iar tu nu ești încă pregătit pentru zilele geroase?Te gândești serios să-ți încălzești apartamentul cu ajutorul unei centrale termice dar nu știi exact care sunt costurile, și mai ales dacă merită investiția făcută?

Dacă răspunsul tău este afirmativ te invit să rămâi alături de mine până la sfârșitul articolului, sper să-ți ofer toate informațiile de care ai nevoie astfel încât tu să iei cea mai bună decizie pentru tine.

În ultimii ani, foarte mulți români au decis să își instaleze centrală termică în apartament sau casă. Este adevărat, costurile sunt destul de mari dar eu zic că merită investiția făcută.

Iată câteva motive pentru care am ales să-mi cumpăr o centrală termică:

– plătesc cât consum;

– am apă caldă mereu;

– nu mai sunt nevoit să cumpăr an de an calorifere electrice deoarece se strică;

– nu mai trebuie să stau cu caloriferul electric lângă pat deoarece este prea frig în casă;

– încălzesc toată casa, nu doar o cameră;

– am o temperatură constantă în casă;

– nu mai am probleme cu mucegaiul;

– pot să programez centrala să pornească automat când temperatura în casă scade, spre exemplu sub 20 de grade;

– este foarte simplu și ușor de folosit;

– este silențioasă;

– am redus factura la consumul de curent;

– nu trebuie să-mi fac griji că centrala rămâne peste noapte în priză;

– design plăcut;

Cât costă montarea unei centrale termice pe gaz?

Costurile pentru instalarea centralei termice pe gaz diferă de la caz la caz. În primul rând, dacă în bloc există deja infrastructură de gaz, atunci costurile sunt mai mici.

Dacă ai deja instalat gazul în casă pentru aragaz va trebuie să ceri aprobare pentru instalarea celui de-al doilea foc. Țeava pentru centrala de gaz este mult mai groasă decât cea pentru aragaz.

Costurile pentru instalarea celui de-al doilea foc variază foarte mult de locul unde va fi amplasată centrala și de câți metri de țeavă este nevoie. Spre exemplu, la mine a fost nevoie să treacă cu țeava de gaz prin holul de la intrare, prin cameră și abia după aia au ajuns în bucătărie.

Dacă locuiam la parter puteau să dea gaură din exterior pentru a instala cel de-al doilea foc de gaz. Pe mine costurile instalării celui de-al doilea foc m-au ajuns la 12 milioane, de-aia zic că costurile diferă, vecinii de la parter au plătit mult mai puțin.

Pentru a afla exact cât costă, sună la o firmă specializată și cere să-ți facă o estimare de preț. La mine a venit un băiat acasă, a măsurat și după care mi-a și zis prețul.

Odată ce ai instalat cel de-al doilea foc de gaz tot ce îți rămâne de făcut este să cumperi o centrală pe gaz și calorifere.

De unde cumpărăm centrală pe gaz?

Pe site-ul https://www.quickshop.ro/centrale-termice-accesorii-c1-p1 găsim foarte multe modele de centrale pe gaz, prețurile pornesc de la 2000 de lei.

În concluzie, nu trebuie să fii bogat pentru a avea centrală termică pe gaz în casă. Tot ce ai de făcut este să o alegi pe cea potrivită pentru tine, în funcție de nevoile tale, și bineînțeles de bugetul de care dispui.

Centrala termică în condensație Motan Green costă doar 2299 de lei și are următoarele caracteristici:

Puterea este de 24 de KW, tipul de tiraj este forțat, apa menajeră este încălzită instant, clasa energetică ACM este A, clasa energetică de încălzire este B, conține pompă de circulație, vas de expansiune, vana cu 3 cai și supapă de siguranță. Racordul de evacuare este de 60/100 mm.

Garanția este de 3 ani și livrarea este gratuită.

 

Dacă dorești o centrală de la un brand de renume, care să aibă puterea mai mare de 24 KW, poți opta pentru centrala termică în condensare Ariston Clas One.

Centrala termică Ariston costă 4549 de lei, are puterea de 30 KW, tipul de tiraj este forțat, apa menajeră este încălzită instant, clasa de încălzire este A, iar racordul de evacuare este de 60/100 mm.

Unul dintre principalele avantaje ale acestei centrale este faptul că are garanția de 5 ani, livrarea este gratuită iar manopera este inclusă pentru persoanele care locuiesc în Craiova – Slatina.

Pentru mai multe detalii contactează un membru al echipei quickshop.

telefon: 0765277006

email: comenzi@quickshop.ro

cat costa instalarea centralei pe gaz?

Eu am cumpărat caloriferele de la firma care mi-a și montat centrala termică pe gaz. Centrala nu am cumpărat-o de la ei, ci online deoarece am găsit o ofertă avantajoasă. În manoperă au fost incluse și țevile care fac legătura dintre centrală și calorifere.

Manopera pe mine m-a costat 11 de milioane și a durat o zi întreagă. Așadar dacă e să fac un calcul, centrala a fost 2500, cele 3 calorifere pe care le am au fost 1300, instalarea celui de-al doilea foc a fost 1200 și manopera 1100.

În concluzie, eu că locuiesc la garsonieră pe mine costurile m-au ajuns în jur de 6000 de lei.

 

 

 

 

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close