Care sunt cele mai importante avantaje ale coroanei de zirconiu?

Coroanele dentare au evoluat foarte mult de-a lungul timpului. Daca la inceput erau realizate exclusiv din metal, ca mai apoi, timp de aproape 30 de ani sa fie realizate din ceramica, pe suport metalic, prezentul ne aduce o noua tehnologie si un nou material: zirconiul.

Coroana ceramica pe suport de zirconiu sau coroana din zirconiu se dovedeste a fi mult mai eficienta decat varianta cu metal, din mai multe motive:

  • Sunt biocompatibile. Se pare ca metalul folosit pentru coroanele dentare provoaca alergii la aproximativ 18% dintre pacienti. In plus, poate sa provoace si anumite tipuri de cancer;
  • Nu innegresc gingia. Una dintre marile probleme ale coroanelor de metal este faptul ca duc la innegrirea gingiei, ceea ce este inestetic. Sunt, totusi, recomandate pentru dintii care nu sunt vizibili;
  • Arata identic cu dintii naturali. Zirconiul are capacitatea de a fi modelat in asa fel incat sa arate identic cu dintii naturali. Numina trece prin acest material la fel cum o face prin dinti, in asa fel incat sa fie greu de dedus daca este vorba despre implanturi sau despre dintii primiti de la mama natura.

Ce alte avantaje mai are zirconiul?

Numarul avantajelor nu se opreste aici. Zirconiul se remarca printr-o rezistenta uimitoare, facand fata oricarei provocari in ceea ce priveste mastecatia. Practic, nu doar estetic vei avea dinti perfecti, ci si din punct de vedere functional. Daca este bine ingrijit, poate sa reziste fara probleme intreaga viata.

Un alt mare avantaj este dat de faptul ca pe coroanele de zirconiu nu adera bacteriile. Practic, riscul de imbolnavire este mult mai mic.

Nu in ultimul rand, dintele este modelat perfect. Modelarea se face doar computerizat, in asa fel incat fiecare detaliu sa fie perfect.

Ce trebuie sa mai stii despre dintii din zirconiu?

Desi este un material foarte bun si din ce in ce mai multi stomatologi il folosesc chiar si la stomatologiile de cartier, acesta are mici dezavantaje. Cel mai mare este costul, care poate sa fie destul de mare in comparatie cu metalul. Un alt dezavantaj este faptul ca nu se stie cu exactitate daca sunt efecte negative pe termen foarte lung, in conditiile in care este folosit in stomatologie de putina vreme. Acest lucru este pur teoretic, insa. Specialistii spun ca pacientii nu au absolut niciun motiv de ingrijorare.

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close