Ce este web hosting și cum funcționează?

Ce este web hosting și de ce ai nevoie de ea?

Înțelegerea găzduirii web este o parte importantă a prezenței tale în mediul online. Indiferent dacă obiectivul tău este să ai un site de prezentare, un blog sau un magazin online, trebuie să știi aceste informații.

Ce este Web Hosting?

Web hosting (Gazduire web) este un serviciu online care face ca conținutul site-ului tău să fie accesibil pe internet. Când cumperi cel mai avantajos pachet de web hosting, închiriezi spațiu pe un server fizic.

Un server fizic este un computer puternic care deține toate fișierele care compun site-ul tău web. Aici mă refer la texte, imagini, videoclipuri și alte elemente.

Fără web hosting, niciunul dintre noi nu ar putea accesa în mod constant conținutul de pe web. Acest lucru face ca găzduirea web să fie una dintre cele mai importante părți ale dezvoltării unei prezențe online pentru oricine, de la companii uriașe la antreprenori sau creatori de conținut.

Tipuri de servicii de găzduire web

Cu numeroase opțiuni de găzduire web disponibile, poate fi dificil să alegi care dintre ele este cea mai bună pentru site-ul tău.

Majoritatea gazdelor web oferă diferite pachete de găzduire pentru diferite tipuri de clienți – de la proprietarii de site-uri web de afaceri la creatorii de conținut.

În mod ideal, ar trebui să începi cu cel mai simplu pachet de găzduire. Odată ce site-ul tău primește mai mult trafic, poți trece la un pachet de găzduire mai avansat.

Cum funcționează găzduirea web?

Serviciile de web hosting funcționează prin menținerea unor spații de stocare stabile și sigure.

Când utilizatorii de internet doresc să-ți acceseze site-ul web, tot ce trebuie să facă este să introducă adresa site-ului sau numele domeniului în browser. Computerul lor se va conecta apoi la serverul companiei de hosting și site-ul tău web îi va fi livrat prin browser.

Fără o capacitate de gazdă suficient de mare și o întreținere adecvată, site-urile web se pot încărca greu sau bloca. Acest lucru creează un aspect neplăcut și enervat pentru vizitatorii site-ului tău, influențând, la rândul său, vânzările sau traficul.

Site-ul tău este util doar dacă este accesibil clienților tăi. Probabil ai auzit de „crash” de servere, ceea ce se poate întâmpla din mai multe motive. Un bun furnizor de servicii de găzduire web se asigură că serverele lor sunt operaționale cât mai aproape de 100% din timp posibil. Acest lucru se numește uptime și este durata de timp în care un server este online.

Un alt motiv pentru a utiliza un serviciu de găzduire web este securitatea. Din păcate, hackurile site-urilor sunt frecvente și pot avea efecte devastatoare. Un furnizor bun de servicii de găzduire web are mai multe straturi de securitate pentru ați proteja site-ul de hackeri sau alte amenințări.

Cum încep un site web?

Pentru a crea un site web, va trebui să urmezi câtiva pași importanți, iar alegerea unui furnizor de găzduire web este doar unul dintre aceștia.

Înregistrează un domeniu: îl vei cumpăra de la un registrator de domeniu. Alege un nume unic, dar ușor de reținut pentru ca oamenii să-și amintească de adresa ta web. Pentru a-ți publica site-ul online, ai nevoie și de un serviciu de găzduire web.

Găzduire web: fișierele care alcătuiesc site-ul web se află pe un server întreținut de compania de găzduire web. Aceasta poate fi aceeași companie ca registratorul de domeniu.

Creare site web: Pentru a-ți crea un site web ai nevoie de ajutorul unui profesionist. Sau daca te pricepi tu, cu atât mai bine.

Cum să alegi cel mai bun furnizor de găzduire

Având în vedere că există atât de multe opțiuni de găzduire web de luat în considerare, este ușor să fii copleșit comparându-le pe toate. Este adesea foarte util să citești experiențele altora înainte de a lua o decizie.

Dar dacă ești în căutarea unui web hosting flexibil și ușor de folosit, îți recomand diferitele pachete de găzduire oferite de https://www.gazduire.ro/. În funcție de cerințele tale, dar și nevoile afacerii tale, poți cere o ofertă personalizată.

web hosting

Pentru mai multe detalii accesează site-ul de găzuire.ro sau sună la numrărul de telefon: 0376.44.80.20 (intre orele 09.00 si 18.00). Sau, daca preferi trimite un email la adresa: oferte@gazduire.ro.

 

Din aceiași categorie

Close
Close