Aspecte distractive despre aparatele de aer conditionat

Aparatul de aer condiționat al casei dumneavoastră are mult mai multă istorie decât credeți. Este un lux modern despre care  uităm adesea că suntem privilegiați să ne bucuram.

Aerul condiționat s-a schimbat foarte mult pe parcursul istoriei. Iată cateva lucruri interesante despre aerul conditionat care vor declanșa o conversație excelentă.

1.Primele locuri pentru a folosi aerul conditionat ?Cinematografe

Cinematografele s-au numărat printre primele locuri publice care aveau aer condiționat, pentru a încerca să-i facă pe toți să vină la filme.

Teatrele, cum sunt numite la americani, lansau filme mari în timpul verii, de aici termenul de „blockbuster de vară”.

  1. Ce se bazează pe aerul condiționat pentru supraviețuire ? Medicamentele

Aerul condiționat permite multe dintre medicamentele pe care le luați în fiecare zi pentru a fi studiate și dezvoltate. Cercetatorii au nevoie de aer rece si mai putin umed in laboratoarele lor pentru a studia cu exactitate aceste necesitati revolutionare’

  1. Statele Unite ale Americii utilizează aceeași cantitate de energie pentru sistemele de curent alternativ ca si continental… ?:Africa

SUA este unul dintre cei mai mari consumatori de aer condiționat din lume. Folosim atât de mult, încât consumul de energie pentru ei este egal cu cantitatea de energie pe care o folosește Africa în fiecare an pentru a acționa întregul continent.

  1. Înainte de BTU, cum au fost evaluați performanțele aerului condiționat ? Gheață

Înainte de inventarea sistemelor de climatizare, oamenii se bucurau de racoare cu ajutorul blocurilor mari de gheață. Astfel, atunci când aparatele de aer condiționat au fost introduse pentru prima dată în 1902, evaluările lor de ieșire au fost evaluate pe baza cantității de gheață de care aveați nevoie pentru a obține aceeași putere de răcire.

  1. Care a fost factorul de conducere în spatele invenției aerului ? Ziare

În 1902, Willis Carrier a venit cu ideea când lucra la o companie de publicare. Avea nevoie de o modalitate de a-și păstra hârtia în expansiune și de a rula cerneala.

  1. Aerul condiționat este responsabil pentru schimbarea a ceea ce se întâmplă în corpul nostru?Toleranța noastră la căldură

Studiile științifice au arătat că introducerea sistemului de aer condiționat a redus efectiv toleranța naturală la căldură. Înseamnă că o zi de vară fierbinte pare mult mai amplificată decât a făcut-o generațiilor anterioare.

  1. Cine a creat primul pseudo aer conditionat ?: Chinezii

În anul 180 d.Hr., un artizan chinez a inventat un ventilator rotativ de 10 picioare, care avea șapte roți conectate. Ar putea răci o întreagă sală plina de oameni doar prin manevrarea unei manivele.

  1. Cine este considerat Tată al Aerului condiționat și al Refrigerării ? John Gorrie

Gorrie a fost un doctor floridian și în 1842 a dezvoltat o mașină care a făcut gheață pentru a răci aerul pentru pacienții săi. El a primit un brevet pentru a crea o mașină similară pentru case și clădiri, dar a murit înainte ca el să-l poată crea.

  1. Ce clădire Landmark din SUA a fost printre primele care au folosit vreodată aerul condiționat ? Bursa din New York

Bursa de Valori din New York a fost una dintre primele clădiri care au folosit aerul condiționat în 1903.

  1. Invenția de aer condiționat a schimbat ce altă industrie? Arhitectura

Înainte de instalațiile de aer condiționat, arhitecții folosesc pentru a proiecta case și clădiri cu tavane înalte, porți si peisaje care asigură umbra pentru a menține locuitorii răcoroși.

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close