Cum să accesezi un credit agricol în mod eficient

Dacă ești fermier sau agricultor, știi cât de important este să dispui de banii necesari pentru a-ți desfășura activitatea fără probleme și fără întreruperi și pentru a demara investițiile de care ai nevoie. Uneori, lipsa banilor este o problemă reală pentru fermieri, iar acest lucru se poate întâmpla fie din cauza întârzierii încasărilor, fie din pricina inundațiilor, a grindinei sau a altor probleme.

Pentru aceste situații, când este nevoie de o infuzie de capital pentru ca ferma să funcționeze normal sau pentru a se dezvolta sau extinde, un credit este ca o gură de oxigen. Pe piața din România, există o instituție financiară nebancară care activează de peste 15 ani în domeniul creditelor pentru fermieri. Este vorba despre Agricover, care pune la dispoziția agricultorilor diverse soluții de creditare, flexibile, adaptate nevoilor și specificului din agricultură.

Etape de parcurs pentru a accesa un credit agricol

Pentru a obține cel mai bun sprijin financiar pentru afacerea ta din domeniul agricol, este nevoie să parcurgi câteva etape, și anume:

1.Optează pentru un creditor de încredere și cu experiență în acest domeniu

Alegerea instituției financiare cu care vei colabora trebuie să țină cont de criterii precum: seriozitate, experiență, reputație, diversitatea ofertei și flexibilitatea condițiilor de acordare. Agricover este o astfel de instituție, pe care te poți baza pentru credite convenabile și adaptate nevoilor tale. 

2.Alege cea mai potrivită formă de credit

Agricultura implică nevoi variate de finanțare, de la capital de lucru utilizat pentru achiziția de inputuri, la investiții în mașini, utilaje și echipamente sau modernizarea infrastructurii. De aceea, este necesar să alegi un tip de împrumut care se potrivește perfect cu nevoile tale specifice. 

Așadar, dacă ai nevoie de bani pentru a acoperi cheltuieli curente (combustibil, achiziția de semințe, pesticide, fertilizatori sau pentru salarii), poți opta pentru un credit capital de lucru de la Agricover, alegând dintre: Flux Constant, Agroinput, Stoc Smart, Avans Forward sau Lapte bun, în funcție de tipul fermei, vegetală sau zootehnică. În schimb, dacă urmărești să faci investiții și să te extinzi, ai și aici variante diverse, în funcție de necesități: 

  • Ferma Nouă – pentru achiziția de ferme funcționale;
  • Hectar Plus – pentru achiziția de terenuri agricole; 
  • Echipat – pentru dotarea cu echipamente și pentru modernizare; 
  • Utilaj Instant – pentru achiziția de tractoare și echipamente agricole;
  • Irigații – pentru achiziția de sisteme de irigații;
  • Șeptel Plus – pentru achiziția de juninci și viței;
  • Farm Tech – pentru soluții de tehnologizare, automatizare și digitalizare.

Dacă vrei să vezi și alte tipuri de împrumuturi pentru fermieri și să te informezi pe îndelete despre condițiile de acordare, poți afla mai multe despre credite accesând acest link.

3.Pregătește documentația necesară

Pregătirea documentației se face după ce ai selectat tipul de credit și ai luat la cunoștință condițiile de acordare. În această etapă, vei alcătui dosarul de credit, adăugând, în principal, actele de identitate ale tale și documentele de înregistrare ale fermei, documentația care atestă situația fiscală și un plan de afaceri detaliat.

4.Solicită informațiile de care ai nevoie

O instituție financiară serioasă îți pune la dispoziție un reprezentant care să te îndrume prin tot acest proces. În funcție de regiunea în care te afli, Agricover trimite un consultant care se deplasează la ferma ta pentru a te ajuta să alegi în mod informat soluția optimă de finanțare și pentru a beneficia de asistență la întocmirea dosarului. Astfel, sunt mai multe șanse ca aplicarea pentru un credit să fie încununată de succes, iar banii să fie primiți rapid. 

Accesarea unui credit agricol poate necesita o pregătire riguroasă. Cu puțin ajutor din partea reprezentanților instituției financiare selectate, întregul proces poate fi mai ușor și mai rapid, pentru ca tu să te bucuri de o finanțare care îți acoperă nevoile din fermă și obiectivele pe termen scurt, mediu sau lung. 

Din aceiași categorie

Back to top button