Cum alegem cel mai potrivit mobilier de baie?

Mobilier de baie cu design unic și practic pentru casa ta

Din cauza banilor tindem să neglijăm câteva aspecte importante când trebuie să amenajăm baia. De cele mai multe ori, oamenii cumpără mobilier de baie datorită aspectului plăcut, însă nu iau în considerare și utilitatea.

Când mă gândesc la baie primele lucruri care îmi vin în minte sunt curățenia și spațiile de depozitare. Baia este acel loc unde inevitabil se vor strânge o mulțime de produse, de care, cel mai probabil vom avea și nevoie. O baie mică și aglomerată nu va arăta niciodată bine.

Dacă vrei o baie frumoasă și practică cumpără cel mai potrivit mobilier de baie astfel încât să îmbini utilul cu plăcutul.

Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont atunci când cumperi mobilier de baie:

Dimensiunea

Cel mai important aspect de care trebuie să ții cont este dimensiunea băii. Degeaba îți cumperi un mobilier mare, dacă acesta nu încape în baie. Cel mai indicat este să cumperi mobila de baia abia după ce ai terminat instalația sanitară.

O încăpere goală îți va da impresia că vei avea spațiul suficient, însă odată ce vei avea și obiectele sanitare în baie spațiul rămas va fi limitat.

baie utila si placuta

Spații de depozitare

Când vine vorba de cumpărarea mobilierului pentru baie trebuie să căutăm un echilibru între aspect și funcționalitate. Degeaba o mobilă de baie arată bine dacă nu este și practică.

Îndreaptă-ți atenția către o mobilă care are suficiente spații de depozitare. În funcție de spațiul disponibil, poți opta pentru un mobilier de baie cu un corp sau două.

Atenție ca, corpurile de mobilier să fie și încăpătoare. Aici vom depozita produsele pentru curățenia casei, dar și produsele cosmetice, și de ce nu, dacă mai este loc disponibil și prosoapele, halatul etc.

mobila de baie cu doua corpuri

Designul contează

Designul interior, un aspect de care trebuie să ții cont. În funcție de stilul dorit, alege piesele de mobilier care să îndeplinească toate condițiile tale.

Nu uita de culoare. Alege una de care să nu te plictisești prea curând deoarece mobila de baie nu o schimbi o dată pe an.

Alege mobilierul de baie care îți place, tu îl vei folosi zilnic și nu prietenii sau rudele tale, ce vin rar în vizită.

Designul contează

Bugetul alocat

Cel mai probabil vei depăși bugetul alocat, cel puțin așa a fost în cazul meu când a trebuit să-mi renovez și amenajez baia într-un mod eficient și cu bun gust.

Cheltuieli neprevăzute vor apărea, indiferent dacă ne dorim sau nu. Cel mai bine, pe lângă bugetul alocat mai pune cățiva bănuți deoparte astfel încât să fii pregătit să suporți cheltuielile nedorite, dar necesare.

Calitatea face diferența

Cu toții știm deja că, calitatea face diferența, însă cu toate acestea suntem tentaţi să cumpărăm mobilier de baie realizat din material slab calitativ, finisat necorespunzator, deoarece este mai ieftin.

Dacă gândim pe termen scurt, este o variantă bună. Dar, dacă ne dorim un mobilier de calitate, pe care să-l folosim fără probleme câțiva ani buni, trebuie să facem sacrificii financiare și să investim într-un mobilier realizat din materiale superioare.

Alege un magazin de încredere

Dacă ai văzut un mobilier de baie la un magazin online și îți place mult nu ezita să îi contactezi. Dar, înainte citește cât mai multe informații despre magazinul respectiv.

Sunt banii tăi și ai dreptul să ceri cât mai multe informații despre livrarea și returul mobilierului, în cazul în care nu îndeplinește condițiile tale.

Alege un magazin online care își dorește să satisfacă cerinţele clientului și nu doar să facă profit. Ține cont de recomandări, eu așa am făcut și am ajuns să-mi cumpăr mobilă de baie de la Savini Due. La o simplă căutare pe google am găsit o mulțime de informații despre ei.

Savini Due a fost înființată în anul 2003, de către un om de afaceri italian. În prezent este unul dintre principalii producători de mobilier de baie din Europa.

Indiferent de magazinul ales, cumpără un mobilier de baie care să-ți placă, dar să fie și practic. Alege materiale superioare, chiar dacă sunt mai scumpe. Calitatea costă!

Dacă ai familie ține cont și de părerile lor. S-ar putea să-ți fie de folos!

Din aceiași categorie

Back to top button