Covorasul de baie. Cum imbini utilul cu placutul.

Baile sunt sanctuarele noastre private de wellness. Daca sunt amplasate corect, decoratiunile interioare pot fi o sursa de calm si usurare dupa o zi lunga de munca – o adevarata oaza liniste. Dar designul de succes al baii consta si in combinarea functionalitatii cu stilul. Deci, daca te intrebi ce tip de covoras baie ai nevoie, ia in considerare atat functia, cat si forma.

Majoritatea oamenilor folosesc covorase baie pentru a preveni stropii de apa dupa baie sau dupa dus. Covorasele absorb apa inainte ca aceasta sa picure pe podea. De asemenea, covorasele de baie sunt si o alegere de design interior, adaugand un aspect deosebit baii tale.

Ce este un covoras de baie?

Daca ai gresie in baie, aceasta poate deveni extrem de alunecoasa si pot interveni accidentele. De aceea un covoras baie este extrem de util. Scopul unui covoras baie este de a oferi o suprafata anti-alunecare pe care sa calci dupa ce ai facut baie sau dus. Covorasele de baie absorb excesul de apa sau stropii, mentinand podelele curate, uscate si fara mucegai.

Covorasele de baie sunt o necesitate deoarece iti fac spatiul mai igienic. Mucegaiul si bacteriile se pot acumula cu usurinta acolo unde podelele sunt adesea umede. Daca ai podele din lemn, un covoras baie de buna calitate le poate proteja si de daunele cauzate de apa.

Exista multe dimensiuni pentru covorase baie de unde poti alege. Dimensiunea mica si, de obicei, forma dreptunghiulara le ajuta sa se potriveasca frumos in fata unei cabine de dus sau a cazii. Daca ai o baie mai spatioasa sau daca doresti sa acoperi o zona mai mare poti alege o alta dimensiune de covoras baie.

Care este cel mai bun material pentru un covoras de baie?

Covorasele de baie sunt fabricate din mai multe materiale. Unele sunt chiar facute din lemn de bambus. Cea mai populara alegere pentru covorase baie sunt cele fabricate din cauciuc sau cele din PVC. Acestea au calitati de absorbtie se simt confortabil, sunt durabile si se usuca rapid.

Avantajele achizitionarii de covorase baie

  • Arata elegant – A avea covoras baie este o modalitate sigura de a-ti decora baia. Un covor de baie bine intretinut ar putea fi un plus de eleganta, precum si un punct focal in baia ta. Introducerea unui covoras baie este o modalitate excelenta de a face o schimbare.

  • Cost redus – Daca iti place sa redecorezi frecvent parti ale casei, baia este o optiune buna, deoarece tinde sa fie mai mica decat alte zone ale casei. Alegand covorase baie poti face modificari rapide de design, cu usurinta si ieftin. Covorasele de baie ofera o modalitate excelenta de a-ti actualiza spatiul fara a fi nevoie sa faci renovari majore. Alegerea unui covoras baie care sa se potriveasca nevoilor si stilurilor tale este un detaliu atent care va face spatiul sa devina unic.

  • Ofera siguranta- Pardoseala umeda cu gresie face suprafata sa fie alunecoasa. Amplasarea unui covoras baie langa cada poate servi ca o solutie practica, ajutandu-te sa ramai in siguranta.

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close