5 modalitati prin care tehnologia poate ajuta fermierii din Romania

Romania sufera si in 2018 din cauza subfinantarii de la stat a fermierilor care pot avea o contributie semnificativa la dezvoltarea agriculturii si la sporirea exportului. Odata granarul Europei, acum codasul Europei la productie, raportat la capacitatea de care dispune, Romania are nevoie de investitii considerabile. Cele 15 milioane de hectare cultivabile contribuie cu mai putin de 5% la PIB-ul tarii din cauza unor neajunsuri pe care niciun guvern nu reuseste  sa le compenseze ori sa le remedieze.

Fermierii romani nu au nevoie doar de finantare, ci de o educatie profesionala de calitate, astfel incat sa integreze cu success planuri de dezvoltare sustenabile. In schimb, finantarile sunt tot mai slabe, fondurile europene sunt greu de obtinut, birocratia descurajanta, dotarile slabe si motivatia fermierilor dispare de la un an la altul.

Printre putinii care au curajul de a practica in continuare agricultura de calitate poti sa te numeri si tu. Lacunele sistemului nu pot fi combatute cu usurinta, insa posibilitatile de a-ti creste productia se inmultesc odata cu dezvoltarile tehnologice pe care le ai la dispozitie in fiecare sezon. Descopera-ti optiunile si investeste inteligent pe termen lung pentru binele fermei tale.

Descopera cele 5 modalitati prin care tehnologia contribuie la imbunatatirea practicarii agriculturii:

  1. Modul evident prin care tehnologia ajuta la dezvoltarea sectorului agricol in lume este reprezentat de aparitia noilor masinarii ce ajuta fermierii sa desfasoare mai rapid si considerabil mai bine activitatea sezoniera. Eficienta fermelor este vizibil imbunatatita datorila masinariilor si utilajelor performante, in care merita sa investesti bani. Cu doar un click aici poti descoperi masinile de ultima generatie care eficientizeaza considerabil munca la ferma. Ramai actualizat in ceea ce priveste ultimele aparitii, mai performante cu fiecare nou sezon.
  2. Scopul agriculturii este sa hraneasca o populatie in crestere la costuri reduse. Daca produci legume, fructe sau cereale pentru export, atunci esti constient de importanta calitatii intregii tale culturi, pentru a acoperi costurile. Cantitatile industriale pe care trebuie sa le recoltezi si sa le distribui nu pot fi gestionate decat cu utilaje performante, inca din momentul in care sunt cultivate, pana la transportul in siguranta la destinatie. Agricultura inteligenta te ajuta cu toate acestea, punandu-ti la dispozitie sisteme de ultima generatie si masinarii rezistente, capabile sa monitorizeze intreg procesul. Verifica preturile remorcilor si ale instalatiilor de irigatii si monitorizare si investeste in cele mai bune. Ai toate sansele sa amortizezi cu succes investitiile chiar de la prima recolta.
  3. O alta provocare pe care agricultura din secolul 21 trebuie sa o depaseasca este sustenabilitatea productiei. Cu ajutorul unor planuri pe termen mediu si lung, poti estima necesarul agricol, pentru a combate pierderile financiare, dar si risipa de alimente. Cererea este tot mai mare, de multe ori exagerata doar pentru a se stimula productia si investitiile, insa noile sisteme te pot ajuta sa produci atat cat este necesar, fara a suferi daune. De asemenea, surplusul de slaba calitate nu trebuie considerat o pierdere, ci reciclat, un proces care nu a intrat inca in sistemul agricol romanesc.  
    1. Aici intervine o a 4-a dimensiune a tehnologiei, care contribuie la imbunatatirea calitatii produselor agricole. Tot mai multi oameni sunt interesati nu doar de pretul alimentelor, ci si de cat de sanatoase sunt acestea. De aceea, culturile ecologice sunt tot mai apreciate astazi, in detrimentul celor de masa. Investind intr-un mediu curat, cu soluri fertile si sanatoase, ai toate sansele sa obtii productii bio de top, cu care sa satisfaci un sector tot mai larg al populatiei. Scopul este folosirea tehnologiei pentru a produce culturi sanatoase, sustenabile si in cantitati suficiente pentru piata. Realizeaza, in primul rand, o analiza a solului, apoi un test ce vizeaza nutrientii naturali din regiune si un altul privind fertilitatea pamantului cultivabil, care masoara microbacteriile ce ar putea afecta recolta.
    2. Nu in ultimul rand, agricultura de precizie foloseste tehnologia pentru a putea sustine productia intr-un mod coerent pentru urmatorii ani, atunci cand populatia va creste, clima va suferi modificari, iar sistemul agricol clasic va fi depasit de performantele tehnologice. Cu ajutorul senzorilor, poti inregistra acum date despre sol, calitatea aerului si progresul recoltei tale pentru a lua decizii inteligente de fiecare data.

    Cu toate ca potentialul agricol al Romaniei este impresionant, iar investitiile slabe afecteaza progresul economiei si al sectorului insusi al productiei, tehnologia te poate ajuta sa elimini riscurile si sa realizezi performante uimitoare in sectorul tau de activitate.

Din aceiași categorie

Close
Close