Vrei să fii model de videochat? Iată de ce echipament ai nevoie

Înainte să devii model de videochat trebuie să știi câteva detalii tehnice. Poți să arăți foarte bine și să ai abilități de comunicare excelente, dacă nu ai echipamentul necesar pentru videochat, totul este în zadar.

Atunci când profesezi în acest domeniu este foarte important să te vezi și să te auzi bine. Pentru a face bani, trebuie să investești bani în echipament, dar și în înfățișarea ta.

În continuare îți voi prezenta echipamentul necesar pentru videochat de acasă, dar și importanța acestuia:

Laptop

Fără doar și poate laptopul este cel mai important component al aparaturii de videochat. Fără el nu ai cum să îți desfășori activitatea în acest domeniu.

Vei avea nevoie de un laptop performat, care să aibă următoarele specificații: procesor de calitate, memorie ram mare, cea mai bună autonomie a bateriei, placă video puternică și placă sunt de calitate.

Un laptop vechi sau ieftin cel mai probabil nu are suficientă memorie ram, se va mișca greu, mai ales când ai mai multe pagini web deschise. Cu siguranță nu îți dorești să se blocheze imaginea sau să nu te auzi bine atunci când ești într-o sesiune privată de videochat.

Un laptop bun costă, dar în timp îți vei scoate investiția făcută.

Camera web

Vei avea nevoie și de o camera web profesională cu o calitate a imaginii full HD. Dacă ai un buget mai mare, alege să cumperi o cameră web cu telecomandă deoarece aceasta te va ajuta să folosești cu ușurință comenzile camerei, să reglezi volumul și să dezactivezi camera.

După ce încasările tale din videochat încep să crească, alege să cumperi și un trepied profesional.

Kit studio foto cu lumini

Ți-ai cumpărat un laptop bun, camera înregistrează perfect dar imaginea este tot slabă? Oare să fie de vină lumina naturală din cameră? Este o posibilitate.

Dacă în timpul sesiunii de videochat ai observat că lumina este puternică sau mai slabă, în funcție de vreme, cel mai probabil a sosit momentul să-ți cumperi un kit de lumini (reflectoare).

O lumină bună îți va scoate atuurile în valoare, pe când o lumină slabă îți va face umbre pe chip și nu vei arăta tocmai bine.

Umbrela albă este ideală pentru obținerea unei iluminări perfecte, fără umbre. Lumina artificială nu trebuie așezată direct pe tine deoarece vei arăta galbenă și cu pete. Recomandat este ca umbrela să fie poziționată la -45° și +45°.

Conexiunea la internet

Pentru o activitate continuă de video streaming vei avea nevoie de o conexiune bună la internet. Alege un provider de înternet în funcție de următoarele servicii: mărimea benzii de transfer, frecvența căderilor de rețea, viteza de transfer, oferă consiliere tehnică non-stop.

În concluzie, este necesar să investești bani în echipament dacă îți dorești să devii un model de videochat de top. La început poți cumpăra echipament mai accesibil, iar în timp, când îți cresc veniturile poți cumpăra echipament mai performat.

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close