Utilizarea alcoolului izopropilic pentru ingrijirea si intretinerea autoturismelor

Piata produselor de ingrijire, curatare si intretinere auto este foarte numeroasa si foarte diversificata. Daca unii soferi aleg sa apeleze la firmele specializate pentru astfel de servicii, exista si soferi care prefera sa se ocupe pe cont propriu de acest lucru. Daca esti printre soferii care prefera sa se ingrijeasca pe cont propriu de autoturismul sau, atunci este important sa stii care sunt utilizarile si beneficiile alcoolului izopropilic.

Fie ca ai in vedere ingrijirea si intretinerea exteriorului autoturismului, fie ca ne referim la interior, terbuie spus ca odata ce folosesti alcool izopropilic vei putea remarca eficienta acestui produs pentru ingrijirea diferitelor parti ale autoturismului tau.

Folosirea alcoolului izopropilic pentru ingrijirea autoturismului

Cu ajutorul alcoolului izopropilic poti sa efectuezi o degresare foarte eficienta a diferitelor suprafete ale autoturismului. Fie ca vorbim despre degresarea anumitor componente ale exteriorului autoturismului, fie ca avem in vedere degresarea diferitelor parti componente din interior, alcoolul izopropilic este alegerea ideala in acest sens. Degresarea caroseriei autoturismului este un pas obligatoriu atunci cand vorbim despre polishare sau despre revopsirea acesteia. Prin urmare utilizarea alcoolului izopropilic este indicata inaintea unor astfel de procedee. Mai mult, acest tip de solutie poate fi aplicata inclusiv in urma polisharii autoturismului pentru stergerea caroseriei.

Folosirea alcoolului izopropilic este eficienta inclusiv pentru curatarea geamurilor autoturismului ca si pas anterior aplicarii tratamentelor hidrofobe. Tot cu ajutorul alcoolului izopropilic poti sa asiguri o dezinfectare eficienta pentru tot interiorul autoturismului. Cu siguranta ca ultimele luni de zile au insemnat o mai mare atentie in privinta dezinfectarii autoturismului la interior ca urmare a pandemiei de coronavirus. Iar folosirea acestui produs se poate dovedi cea mai eficienta alegere si cea mai sigura pentru toate tipurile de suprafete regasite in interiorul autoturismului tau. Pe piata produselor de curatare si intretinere a autoturismelor vei putea gasi alcool izopropilic in diferite concentratii. Astfel vei avea optiunea avand o concentratie de 99,9%, dar si optiunea de alcool avand o concentratie de 70%.

Cum poti aplica alcoolul izopropilic pe diferite suprafete?

In momentul in care ai decis ca utilizarea alcoolului izopropilic este cea mai la indemana solutie pentru diferite procedee de intretinere a autoturismului, atunci trebuie sa stii cum poti sa aplici acest tip de alcool intr-un mod cat mai simplu, dar in acelasi timp cat mai eficient. In acest sens vei putea sa cumperi ustensile precum un burete de aplicare pe diferite suprafete sau o laveta din microfibre. Insa de cele mai multe ori cea mai la indemana optiune pentru aplicarea alcoolului izopropilic este un pulverizator.

Alcoolul izopropilic poate fi folosit pe diferite suprafete atat diluat cu apa in raport de 1/1, cat si nediluat. Utilizarea nediluata a alcoolului izopropilic este fara doar si poate mult mai eficienta, insa in acest caz este nevoie de atentie in momentul aplicarii pentru a nu ramane urme pe caroseria autoturismului. In etapa premergatoare aplicarii de ceara pe caroseria autoturismului este indicata diluarea alcoolului izopropilic si aplicarea acestuia folosind prosoape sau lavete din microfibre. Intotdeauna trebuie ca acest tip de solutie sa fie aplicata folosind partea curata a prosopului sau a lavetei.

Din aceiași categorie

Back to top button