Avantajele unei statii incarcare masini electrice cu mobilitate sporita

Vehiculele electrice sunt vehiculele viitorului. Acest lucru este deja o certitudine, daca te uiti la tendinta tuturor statelor UE si nu numai de a incuraja locuitorii sa treaca la acest gen de masini si motociclete. Este doar o chestiune de timp ca masinile cu carburanti fosili sa fie inlocuite de cele electrice, mai ales ca doritorii de acest nou tip de vehicule se bucura de o serie de facilitati. In plus, teama oamenilor de a face pasul catre masini sau mopede electrice pentru ca nu existau suficiente statii de incarcare este deja de domeniul trecutului, odata cu posibilitatea de a achizitiona statii incarcare electrice ce pot fi folosite oriunde exista acces la electricitate.

De ce sa iti cumperi propria statie EV

Statiile de incarcare EV nu se mai gasesc doar in locuri publice, ci orice proprietar de masina electrica le poate avea acum la el acasa.

Desi nu este tocmai ieftina, o statie EV de uz casnic te scapa de o multime de griji:

– incarci masina la orice ora doresti

– nu trebuie sa iti faci griji pentru lipsa banilor din portofel sau de pe card, pentru ca plata o faci odata cu factura la electricitate

– incarcarea se face simplu, in timp ce tu faci fix ceea ce doresti, fara sa fie nevoie sa renunti la confortul casei tale

– statia EV functioneaza in orice priza obisnuita, cu conditia sa aiba integrata sau montata o protectie diferentiala in amonte.

– cele mai multe statii de incarcare functioneaza in parametri optimi si la temperaturi extreme, negative sau pozitive

– folosirea unei statii EV nu interfereaza cu alte sisteme electrice.

De ce sa tii cont cand iti cumperi o statie EV

O statie incarcare masini electrice cu mobilitate sporita este, mai exact, un adaptor care transforma curentul alternativ in curent continuu pentru bateriile masinilor electrice.

Pe langa compatibilitatea statiei dorite cu specificatiile masinii este necesar sa luati in considerare si alte criterii pe care sa va bazati alegerea:

– prezenta/absenta unei sigurante diferentiale

– prezenta/absenta unui cordon de alimentare

– puterea statiei

– prezenta/absenta unui contor de energie

– prezenta/absenta managementului de putere

– temperatura de operare.

Puterea mai mare a statiei ar putea genera costuri mai mari cu energia electrica, insa la un calcul simplu veti constata ca acestea nici macar nu se apropie de cele generate de folosirea combustibililor fosili, al caror pret variaza uneori foarte mult si de la o zi la alta, si de la o statie de alimentare la alta. In plus, calitatea scazuta a unor carburanti poate genera defectiuni ale masinii deloc ieftin de remediat.

Daca doriti sa controlati si sa diminuati consumul de energie odata cu achizitionarea unui vehicul electric pe care il veti incarca acasa sau in garajul propriu, folositi becuri LED si sisteme de iluminat inteligente, a caror eficienta energetica este deja dovedita. Veti face astfel nu doar economie la facturile la electricitate, ci si o fapta buna, punand umarul la protectia mediului inconjurator.

Din aceiași categorie

Back to top button