La ce vârstă ducem copii la dentist?

Prima vizită la medicul stomatolog pediatru

Igiena orală ar trebui să fie una dintre principalele preocupari ale părinților. Dacă tu ca adult îți dorești dinți frumoși și sănătoși crede-mă că și copilul tău își va dori același lucru ca și tine. TU ești cel mai bun exemplu. Alege să fii modelul lui în viață.

Dacă tu nu ai avut părinți care să te învețe să te speli pe dinți nu repeta aceeași greșeală. Din nefericire, în România foarte mulți adulți nu au fost niciodată la medicul stomatolog.

Și nu este cazul să dăm vina doar pe bani. Este adevărat, unii dintre ei chiar nu au avut posibilitatea, în schimb pe alții nu i-au interesat igiena dentară. Cel mai probabil din cauza faptului că nu i-a învățat nimeni de mici cât de importanți sunt dinții și de ce să aibă grijă de ei.

Evitarea îndelungată a unui consult stomatologic la copil poate duce la probleme grave, cum ar fi extracții dentare, gingivită, carie dentară etc.

Pierderea dinților este o experiență traumatizantă pentru adulți, darămite pentru un copil. Ce poate fi mai înfiorător pentru un elev decât să nu aibă dinți în gură iar colegii să-l judece și să facă mișto de el?

Invață copilul să aibă grijă de igiena dentară

Niciodată nu este prea devreme să îți înveți copilul să aibă grjă de dinții lui. Medicii recomandă ca igiena orală să fie făcută începând din primele luni de viață ale bebelușului.

Nu uita, este mai ușor să previi decât să tratezi. Este mai ieftin să cumperi o periuță și pastă de dinți decât o extracție dentară sau mai rău, înlocuirea unui dinte lipsă.

Fii cel mai bun exemplu

Este bine cunoscut faptul că cei mici îi imită pe părinți. Cea mai eficientă metodă de a învăța copilul să se spele pe dinți zilnic este să-l iei cu tine în baie atunci când ai grijă tu de igiena ta orală.

Dacă copilul nu vrea azi să se spele de dinți nu urla la el, nu vei rezolva nimic. Mai bine îi explici frumos faptul că dinții trebuie să fie spălați dimineața și seara pentru a fi sănătoși și frumoși.

Scapă de frica de dentist

În timp ce vă splălați împreună pe dinți puteți cânta melodia preferată. Spălatul dinților este o activitate plăcută și relaxantă dacă este făcută cu drag.

Alege să îi cumperi periuța de dinți cu eroul lui. Cu cât periuța de dinți este mai colorată și veselă, copilul o va îndrăgi mai mult. Pe lângă aspetul estetic nu uita că periuța de dinți trebuie să fie potrivită vârstei pe care o are.

Scapă de frica de dentist

Fobia dentară apare de cele mai multe ori din cauza unor povești exagerate. Dacă un copil este învățat de mic să meargă la dentist cu siguranță când va fi adult nu se va confrunta cu fobie dentară.

Unii chiar exagerează când povestesc cum a decurs prima vizită la medicul stomatolog. În ziua de azi există medici stomatologi pricepuți, au cabinete medicale curate și tehnologie de ultimă generație.

Dacă ești din Cluj Napoca prima vizită pentru stomatologie copii este gratuită. Pentru programare sună la numărul de telefon +40 741 215 513.

Adresă clinică stomatologică Prolident: Str. Memorandumului, nr. 8 Cluj-Napoca, Cluj, Romania

Program: L-V: 8-19 | S: 9-13 | D: Inchis

Clinica curată și colorată, jocurile și revistele, personalul amabil fac ca prima vizita la medicul stomatolog pediatru să fie una plăcută și relaxantă.

Datorită experienței vaste în domeniu, medicul stomatolog pediatru știe cum să vorbească cu copilul. În funcție de nevoile copilului tău, medicul va recomanda frecvența următoarelor vizite.

La fel cum ai grijă de alimentația lui, cu ce haine se îmbracă sau cât de bine învață la școală, poți fii atent și dezvoltarea armonioasă a dinților copilului tău sub îndrumarea unui medic stomatolog pediatru.

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close