Cum sa faci ordine în dulap și să scapi de lucrurile nefolositoare din casă în mod profesionist?

O casă frumoasă și aranjată e o casă care respiră. Așa că, dacă încă nu ai obiceiul ca măcar de 2 ori pe an să faci curățenie generală în dulapuri, dressing și debara, ar trebui să iei în calcul varianta aceasta. Nu ai nevoie decât de puțină organizare, un ochi critic și o minte lucidă. Și în câteva ore îți poți transforma locuința dintr-un mic depozit, într-un spațiu aerisit și curat.

Evaluarea situației, primul pas spre ordine

Fie că vrem sau nu, în dulapurile și spațiile pentru depozitare din casă se adună, alături de lucrurile folositoare și o mulțime de obiecte, fie ele vestimentare sau de uz casnic, ce nu ne sunt de nici un folos. Așa că, de ce să nu scăpăm de ele? Și putem face acest lucru în mod profesionist: le scoatem la vânzare, iar cu banii obținuți  cumpărăm alte lucruri utile. Nu știi unde sau cum să le scoți la vânzare? Îți dăm noi două idei.

Bazarul cu de toate 

Mai întâi triezi toate lucrurile din casă, de la haine, pantofi, genți, obiecte decorative până la ustensile de bucătărie ori cutii pentru depozitare și le organizezi pe categorii. Apoi, dai sfoară în țară că organizezi un bazar. Adică faci o conferință telefonică cu 2 -3 dintre prietenele tale și le propui să își facă și ele ordine în lucruri și să organizați un bazar, în următoarele 2 săptămâni, de pildă. Micul târg poate avea loc acasă la tine, într-o grădină a unei cunoștințe sau poți închiria separeul unei cafenele. Următorul pas e să pui un anunț pe Facebook că organizezi bazarul și îți rogi prietenii să te ajute cu distribuirea anunțului. Ca să dai încredere potențialilor clienți și să te prezinți profesionist în fața lor, de mare ajutor îți pot fi aparatele folosite pentru etichetarea prețurilor

Mai întâi evaluezi fiecare produs pe care îl scoți la vânzare, apoi aplici câte o etichetă drăguță cu un astfel de aparat. Alături de preț poți insera și un mesaj haios pentru viitorul cumpărător. Vei fi surprinsă de cât de mult vor aprecia vizitatorii bazarului această modalitate de prezentare a mărfii.

Magazinul online de pe rețelele de socializare

S-ar putea ca organizarea unui mini-târg să îți dea bătăi prea mari de cap, așa că mai ai la îndemână o variantă, mai puțin solicitantă. Vinde lucrurile care nu îți mai folosesc online, pe grupurile de Facebook unde ești activă, de exemplu. Nu trebuie decât să fotografiezi fiecare haină, obiect sau pereche de încălțări în parte și să le organizezi în albume. 

Nu uita să scrii la fiecare produs câte o mică descriere atractivă și să etichetezi prețul de vânzare. Nu mică îți va fi mirarea când vei vedea câte persoane se vor bucura să cumpere la preț de chilipir bolul acela de salată pe care l-ai cumpărat anul trecut și pe care nu l-ai folosit nici măcar o singură dată. Sau câte fete vor “lupta” să ajungă la ele rochia aceea galbenă pe care ai cumpărat-o la reducere și pe care ai tot sperat să o porți după ce mai slăbești 2 kilograme. 

Acum, că ai pus dulapurile și casa în ordine, numără banii obținuți și fă necesarul, vezi de ce obiecte ai cu adevărat nevoie și fugi la cumpărături. 

Sursa foto: pexels.com

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close