Sfaturi pentru buna functionare a aparatului de aer conditionat

Cel mai bine este să verificati filtrul de AC o dată la fiecare 3 luni. Dacă ați înlocuit filtrul dvs. la începutul sezonului cald, este timpul să îl verificati din nou. Acest lucru asigură o experiență sănătoasă de respirație în locuința dvs. cu aer curat și proaspăt. Poluanții atmosferici pot fi prinși în filtru, cauzând probleme sinusale.

Ploile de vară, zilele uscate și prăfuite sau furtunile cu vânt puternic pot cauza obturarea orificiilor de ventilație ale unității exterioare de aer conditionat multisplit. Îndepărtați toate piesele mari înclinate sau în unitate, apoi folosiți un furtun pentru a spăla orificiile de ventilație. Această curățare simplă poate crește eficiența unității. Deplasați orice resturi din jurul zonei care ar putea reprezenta un pericol posibil în viitor și tăiați orice frunză care se află la o distanță mai mica de 18 centimetri de unitate.

Canalul de scurgere a condensului poate fi ușor înfundat, reducând viteza generală de scurgere. Partea interioară a unui aparat de aer condiționat se află pe o tavă de picurare proiectată să colecteze apă dacă linia de scurgere a condensului din unitate devine înfundată. Dacă exista scurgeri de apa la interior, verificați dacă insectele nu au construit un cuib în interiorul liniei de scurgere. Rețineți că decongestionarea liniei de scurgere înfundate poate necesita asistența unui tehnician.

Aceste sfaturi practice privind aerul condiționat vă vor ajuta să vă răcoriți eficient. Dacă întâmpinați probleme majore la unitatea dumneavoastră de aer condiționat, contactați specialiștii. Tehnicienii vă stau la dispoziție pentru a vă ajuta la repararea, întreținerea și instalarea aerului condiționat. Specialitii vă vor ajuta să decideți ce funcționează cel mai bine pentru casa dvs.

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close