Istoria României: Marea Unire 1918

Marea Unire 1918

Din punctul meu de vedere, este foarte important ca fiecare român să cunoască istoria țării noastre. Nu trebuie să cunoască fiecare detaliu, ci doar o mare parte, deoarece doar cunoscând trecutul strămoșilor noștri putem clădi un viitor mai bun.

Istoria ne arată trecutul strămoșilor, cine suntem și de unde venim. Istoria ne arată și greșelile pe care le-au făcut strămoșii, astfel încât să putem învăța din ele.

Ce reprezintă Marea Unire de la 1918 pentru români?

Anul trecut, s-au împlinit 101 de ani de la unirea provinciilor Basarabia, Bucovina,Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș și Sătmar cu Regatul României.

Unirea Basarabiei, a Bucovinei și a Transilvaniei cu Regatul României a dus la constituirea României într-un stat național, unitar și independent.

Ziua Națională a României este celebrată anual pe data de 1 decembrie.

Descoperă adevărata istorie românilor

În ziua de azi este foarte ușor să descoperi trecutul ţării şi al poporului din care facem parte. În continuarea articolului vreau să prezint doar 3 metode simple prin care poți afla mai multe despre istoria Țării Românești.

   1. Ora de istorie

Școala joacă un rol extrem de important în educația noastră, aici învățăm lucruri noi care ne vor fi de mare ajutor în viitor. Școala nu trebuie să fie privită ca pe o covoardă, din contră chiar dacă există și aspecte mai puțin neplăcute în educație, este foarte important să mergem la școală.

Gândește-te doar că există copii care își doresc să meargă la școală dar nu au posibilitatea. Școala te formează ca om, peste ani îți vei aduce aminte cu drag de anii petrecuți pe băncile școlii.

Un român care nu cunoaște istoria țării este un român care nu știe de unde provine, cine au fost strămoșii și cum a luat naștere România. La ora de istorie putem învăța despre trecutul nostru, trebuie doar să fim atenți la ce predă profesorul.

Bineînțeles, ne putem documenta și separat, pentru a descoperi mai multe despre istoria României.

   2. Marea Unire 1918 – Cartea identității naționale

Vrei să afli mai multe informații despre Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia? Acum poți citi cartea dedicată Marii Uniri scrisă de Prof. Univ. Dr. Vasile Pușcaș.

Cartea identității nationale te ajută să descoperi adevărul istoric despre România. Aici vei găsi informații ample cu privire la Marea Unire, documente, fotografii şi relatări prilejuite.Marea Unire 1918

Datorită faptului că exprimă recunoştinţă şi preţuire faţă de Generația Unirii, foarte mulți români au cumpărat deja cartea. Unii români care se simt legaţi de trecut, de prezent şi de viitor consideră cartea ca fiiind o biblie.

Chiar dacă ești patriot sau nu, cartea Marea Unire 1918 trebuie să se regăsească în biblioteca ta. Te-ai născut în România, prin urmare ar trebui să afli mai multe despre locul unde provi, iar cartea te poate ajuta să afli toate aceste informații.

Când vine vorba despre dragoste și recunoștință pentru țara noastră, părerile sunt împărțite. Dacă unii sunt mândri că sunt români, alții sunt nemulțumiți de lipsa locurilor de muncă, de cum se desfășoară lucrurile în domeniul economic și de sănătate.

Ei bine, acele persoane uită că oamenii sunt cei care distrug tot ce ne-au lăsat strămoșii moștenire. România este o țară frumoasă, unde se poate trăi bine. Schimbarea începe de la noi!

Cartea despre care vorbeam mai devreme poate fi cumpărată exclusiv online, de pe site-ul mareaunire1918.ro. Grăbește-te, stocul este limitat!

Dacă dorești să achiziționezi mai multe bucăți, poți negocia prețul. Pentru mai multe detalii trimite un e-mail la adresa nicu@studiaprint.com.

   3. Internet

Cunoașterea este cheia către un viitor mai bun. Cu toții știm că trăim în era tehnologiei, iar internetul ne ajută să descoperim și să învățăm lucruri noi care ne pot ajuta să clădim un viitor mai bun.

La o simplă căutare pe google găsești orice informație te interesează. Istoria Țării Românești se află acum și în mediul online.

Dacă citim cărți care prezintă istoria țării, suntem atenți la orele de istorie și mai citim anumite articole online despre România, abia atunci putem susține că ne cunoaștem cu adevărat trecutul și cum a luat naștere țara noastră dragă!

 

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close