INSPIRĂ-TE DIN ULTIMELE TENDINȚE DE DESIGN INTERIOR

Ultimii doi ani ne-au făcut să înțelegem cât de mult contează combinația dintre stilul și practicalitatea caselor & apartamentelor noastre. Continuăm să petrecem destul de mult timp în casă, de aceea orice fel de îmbunătățire aduce ceva proaspăt și nou în fiecare zi. Fie că vrei să schimbi doar paleta de culori sau câteva piese de mobilă ori ești pregătit(ă) de o renovare completă, acest ghid îți va da câteva idei practice foarte bune pentru acest an.
Trendul cel mai puternic din domeniul designului interior este strâns legat de nevoia primară a omului de a se simți conectat cu natura. După mai bine de un an petrecut prea mult în casă, a luat amploare și va continua să crească focusul pe recâștigarea conexiunii noastre vizuale cu lumea naturală, sălbatică. Acest lucru se realizează prin crearea de medii ambientale liniștitoare, cu lumină și ventilație naturală, cu multe plante naturale și imprimeuri inspirate de natură.
Culorile și imprimeurile puternice ce reamintesc de anii ’60 și ’70 reprezintă o altă modalitate de a aduce în interior sentimentul de aproape de natură. Verdele în toate nuanțele sale se regăsește în toate camerele, inclusiv în dormitor.
Deoarece viitorul, dar și prezentul, au devenit atât de instabile în ultimii 2 ani, oamenii simt nevoia de a regăsi în căminul lor confortul, nostalgia și chiar sentimentul de stabilitate din anii copilăriei. Aceste aspecte se obțin cu ajutorul unor detalii cum ar fi combinația de imprimeuri, mobilier cu detalii decorative, balustrade de inox sau piese ornamentale vechi ce aduc un omagiu copilăriei și generațiilor anterioare.
Arta, în special arta 3D, a câștigat popularitate în ultimii ani. Oamenii își doresc să decoreze pereții goi, mai ales cei din dreptul scărilor cu balustrade de sticlă ce permit circularea luminii, cu piese de artă ce aduc viață, dinamism, poate chiar și puțin mister spațiilor interioare.
Peste tot se vorbește despre sustenabilitate. Totul este pus sub lupa sustenabilității, inclusiv amenajările interioare. Designerii învață să aleagă cele mai bune materiale ce pot fi folosite pe termen lung pentru sănătatea și echilibrul eco-sistemului nostru. Din fericire, sunt foarte multe opțiuni!
Cum te simți acasă, în mediul în care petreci multe ore din zi? Răspunsul la această întrebare te obligă să te gândești la impactul spațiului privat asupra emoțiilor și stării tale de bine. Spațiul privat reflectă personalitatea locuitorului și legăturile sale cu punctele de interes, hobby-urile și plăcerile sale.
Copiii au un cuvânt de spus în amenajarea casei, mai ales în ceea ce privește făcutul temelor și școala online. Unii părinți au creat pentru micuții lor spații special amenajate pentru viitorii lideri. Aceste camere, bine luminate, sunt echipate cu table inteligente, conexiune bună la WiFi și multe prize la îndemână. Camera de studiu poate fi folosită în viitor de către studentul ce vrea să-și înceapă o mică afacere sau de către adultul ce are nevoie de un birou de acasă.
Spațiile multifuncționale sunt din nou în atenția noastră. Oamenii au înțeles că pot trăi cu mai puțin, mai ales în contextul economic actual. Acum căutăm spații mai mici și mai ușor de gestionat și devenim foarte creativi cu amenajarea și folosirea practică a acestora. Așa au luat naștere camerele jumătate living jumătate birou, sau camerele jumătate birou jumătate zonă pentru sport.
Mai mult decât atât, efectele consumerismului au devenit evidente și oamenii au înțeles că mentalitatea ”cumpăr acum și arunc mai târziu” vine cu niște consecințe mai grave decât plăcerea de moment. Rezultatul este nașterea unui stil personal ce rezistă în timp este nu numai frumos și unic, ci și benefic pentru mediul înconjurător.