Este telefonul mobil mai important decât cafeaua?

Îți este cunoscut sentimentul când realizezi că ai ieșit din casă fără telefon? Da, cred că știi sentimentul – ai impresia că ești rupt(ă) de lume, deconectat(ă) brusc de o parte a lumii tale personale. Simți că ceva din tine lipsește, chiar dacă încerci să te consolezi cu gândul că te descurci câteva ore fără telefon.

Adevărul este că telefoanele mobile au devenit o parte integrantă din ceea ce facem noi zi de zi. Alarma telefonului ne trezește de dimineață, ținem legătura cu prietenii și familia oriunde în lumea asta, ascultăm muzică, citim știrile, învățăm câte ceva sau ne amuzăm cu filmulețele de pe Youtube, ne verificam e-mail-urile și, bineînțeles, ne facem poze pe care le împărtășim cu întreaga lume, alături de experiențele noastre.

Telefoanele mobile inteligente sunt folosite de 1 miliard de persoane din întreaga lume și stimulează piața de dezvoltare a peste 2,5 milioane de aplicații mobile. Deși transformarea abilității noastre de a comunica între noi a fost anticipată odată cu dezvoltarea telefoanelor, nimeni a prevăzut impactul lor asupra muncii noastre și a societății în ansamblul ei.

În urmă cu 20 de ani, telefoanele mobile nu existau. Acum nici nu ne putem aminti când a fost ultima dată când am stat fără telefon o zi întreagă. Telefoanele mobile și accesul la internetul mobil au schimbat definitiv felul în care facem lucrurile de zi cu zi dar și felul în care ne conectăm cu alte persoane.

Nu mai este niciun secret că o treime dintre noi își verifică aplicațiile de social media înainte de coborî din pat dimineața. Această treime dintre utilizatori consideră că nu poate rezista o zi întreagă fără telefonul mobil cu acces la internet.

Un sondaj făcut în Statele Unite ale Americii raportează că pentru 91% dintre respondenți telefonul mobil este foarte important, iar pentru 60% telefonul este mai important decât cafeaua de dimineață.

Pentru 96% dintre millenials (cu vârsta între 18 și 24 de ani) telefonul mobil este foarte important iar pentru 93% dintre ei este mai important decât deodorantul sau periuța de dinți!

Bineînțeles, telefonul mobil are avantaje și dezavantaje pentru noi toți:

Economisim timp

Avem posibilitatea de a face multe lucruri diferite pe un singur dispozitiv: verificăm mesajele, scriem prietenilor, verificăm starea vremii și știrile, facem programări, facem tranzacții bancare și cumpărături online etc.

Siguranță

Luăm legătura foarte ușor cu familia, prietenii și colegii atunci când avem o urgență. Sunăm la 112 când suntem martori sau implicați într-un accident. Chemăm un taxi târziu în noapte, oriunde ne-am afla în oraș.

Accesul la informație

Telefonul mobil inteligent, cu conexiune la internet, este practic un mini computer la îndemâna noastră, oră de oră.

Navigarea GPS

Folosim telefonul pentru a găsi orice destinație, cu mare ușurință. Nu mai sunt necesare hărțile de hârtie și nici busola. Acum putem chiar documenta rutele pe care alergăm sau mergem cu bicicleta și să ne lăudăm prietenilor.

Eficiență

Unul dintre motivele pentru care telefonul mobil este vital pentru traiul modern este eficiența lor. Viteza cu care facem lucruri prin intermediul telefonului este greu de egalat de altă tehnologie. Poți să rezolvi o parte din muncă și să ții legătura cu oamenii în timp ce ești în mișcare sau lucrezi de acasă. Iar asta nu este un lucru puțin!

Întrebați cum le-a fost schimbată viața de către telefonul mobil, majoritatea oamenilor au răspuns că i-au determinat să mențină legătura mai strânsă cu prietenii și familia, dar și să fie mai bine informați. Cel puțin 75% dintre utilizatorii de telefoane consideră că legătura constantă cu diverse persoane este, în mare parte, pozitivă.

Este de înțeles de ce telefonul nostru mobil merită cele mai bune accesorii, precum husele de piele pentru Huawei P40 Pro sau huse de piele pentru iPhone 12 Pro.

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close