Exotic, all-inclusive, aproape de casa: iata de ce sa alegi un sejur in Turcia!

Toti cei care au vizitat aceasta tara stiu deja ca un sejur in Turcia oferit de o agentie de turism de top precum Komsi Travel iti ofera la fel de multe experiente ca o vacanta petrecuta in destinatii exotice, cu diferenta ca e mai aproape de casa, zborul dureaza mai putin, iar preturile sunt mai avantajoase.

Tara Semilunii se lauda cu plaje superbe cu nisip auriu, munti impunatori si monumente amintind de o istorie splendida. Ruine ale Greciei si Romei antice, manastiri ortodoxe si moschei superbe te asteapta in diferitele regiuni ale acestui fost mare imperiu.

Antalya – Riviera Turciei

Oras aflat in sudul tarii, la poalele muntilor Taurus, Antalya are o populatie de peste un milion de locuitori si primeste in fiecare an vizitele a sute de mii de turisti. Stradutele vechi ascund magazine cu dulciuri, condimente, ceaiuri si haine specifice Asiei Mici, iar pe tarm se afla vestigii romane amintind de cei mai mari imparati.

Cu conditia sa respecti cateva reguli simple, poti sa vizitezi moscheile si, in plus, vei fi impresionat de iubirea pe care turcii le-o arata pisicilor, pentru care exista casute si boluri cu mancare in diferite locuri din oras.

Intreaga regiune, cunoscuta sub numele de Riviera Turciei, are o lungime de 630 de kilometri si este apreciata pentru clima blanda, peisajele atractive si hotelurile luxoase aflate chiar pe plaja. Reprezinta varianta perfecta pentru un sejur Turcia, motiv pentru care in ultimii ani se bucura de un succes tot mai mare printre romani.

Bodrum – minuni antice si confort actual

Indiferent daca iti doresti un sejur in Turcia care sa dureze un weekend sau o saptamana, Bodrum se va dovedi o destinatie de vis. Aflat pe tarmul Marii Egee, in apropierea insulei grecesti Kos, fostul orasel pescaresc s-a transformat intr-o statiune turistica de lux, cu hoteluri care indeplinesc cele mai exigente standarde.

Numele antic al orasului este Halikarnassos, iar aici s-a aflat una dintre cele sapte minuni ale lumii: impunatorul mausoleu inalt de 50 de metri, care a rezistat 1 500 de ani, pana cand a fost distrus de un cutremur. Tot aici poti vizita si Marea Moschee, Castelul Sfantu Petru sau poarta prin care a intrat in oras marele cuceritor Alexandru Macedon.

Kusadasi – parcuri nationale impresionante

Situat in vestul tarii, frumosul oras Kusadasi este impanzit cu turisti din intreaga Europa, care se bucura de un sejur in Turcia. Soarele, marea cristalina, hotelurile de lux si nenumaratele oportunitati de distractie ii fac sa nu regrete niciodata aceasta decizie.

In apropiere, in Marea Egee, se afla Insula Pasarilor sau Insula Porumbeilor, accesibila printr-un mic dig care o leaga de continent. Locul este perfect pentru un picnic, iar fotografiile facute in castelul de pe insula te vor transforma intr-o vedeta a retelelor de socializare.

In aceeasi regiune se afla si impresionantul Milli Park, cu o suprafata de 28 000 de hectare, unde ai la dispozitie nenumarate variante: plaja si baie in mare in locuri special amenajate, plimbari pe carari de munte, vizita unui canion si a unei delte, savoarea unui peisaj unic admirat din observatoare bine plasate.

Si asta nu este tot! Pentru un sejur Turcia, ai la dispozitie si alte zone care abia asteapta sa le descoperi farmecul unic. Poti alege, din bogata oferta existenta pe site-ul komsitravel.ro, concedii in Marmaris, Didim, Fethiye, Cappadocia si, bineinteles, Istanbul. Studiaza fiecare oferta in parte si vezi ce ti se potriveste!

Din aceiași categorie

Close
Close