Efectele secundare ale aerului condiționat

Aerul condiționat este prezent în toate apartamentele și clădirile de birori pentru a putea înfrunta căldurile insuportabile de vara; confortul oferit de aerul conditionat convertibil Gree GTH18K3FI-GUHD18NK3FO 18000 BTU

Este posibil ca expunerea la aerul condiționat și mai ales la curentul alternativ să producă să aibă efecte adverse.

Unul dintre efecte este reprezentat de ochii uscați și iritați care determină vederea încețoșată, senzație de arsură și mâncărimi dacă stai intr-o încăpere cu curent alternativ; se recomandă, deci, evitarea șederii într-o astfe de încăpere care să fie ventilată cu curent alternativ. 

Deshidratarea este o altă urmare a utilizării aerului condiținat deoarece acesta aspiră umiditatea, lăsând aerul uscat, dar și umiditatea din corp, de aceea este necesar ca atunci când utilizezi aerul condiționat să existe o hidratare corespunzătoare.

Un alt impact al aerului condiționat asupra organismului este constituit de problemele respiratorii care pot apărea deoarece mucoasa este inflamată și plămânii pot fi afectați.

Pielea poate să se usuce foarte mult și să determine mâncărimi, același lucru întâlnindu-se și la nivelul scalpui și chiar deteriorarea firului de păr.

Tot aerul condiționat poate determina o stare de letargie, o stare de lenevie care poate să influențeze randamentul la locul de muncă așa că ventilația naturală este recomandată în detrimentul curentului alternativ. 

Faptul că aparatul de aer condiționat este curățat necorespunzător poate determina probleme de sănătate de tipul unei crize de astm de aceea se recomandă curățarea cât mai corectă a aparatului de aer condiționat.

Durerile de cap pot fi declanșate din cauza diferenței de temperatură și a deshidratării, mai ales pe fondul unei vulnerabilități, a unei migrene acute. 

Mai sunt infecții virale care pot fi declanșate de către circulația aerului condiționat, mai ales într-un birou în care sunt mai mulți angajați, dintre care este posibil ca unul dintre ei să aibă un virus și să se răspândească în toată încăperea prin recircularea aerului.

În general, însă, aerul condiționat determină un confort termic în perioada căldurilor puternice din timpul verii și este recomandat ca fiecare să aprecieze care este intervalul de timp de expunere la aerul condiționat care nu dăunează propriului organism.

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close