Digi 4K – primul post TV din România care va emite în 4K

Televiziunea din România trece la următorul nivel, iar cei care ies în față vor fi cei de la Digi, prima televiziune din țară care va emite 4K UHD începând cu 24 noiembrie, atunci când postul va intra într-o etapă de teste, iar primele transmisiuni vor fi documentare, motorsport și meciuri de fotbal.

Primul eveniment important transmis va fi Marele Premiu al Emiratelor Arabe Unite din Abu Dhabi, în cadrul campionatului de Formula 1, care va avea loc duminică 25 noiembrie, de la ora 15:00.

Într-o primă etapă, postul va fi disponibil pentru abonații din orașele mari, iar apoi treptat, difuzarea se va extinde la toată rețeaua de abonați la servicii de televiziune digitală. Postul va fi disponibil doar în grila Digi TV (cablu digital), gratuit, pentru perioada de testare, iar identificarea canalului se va realiza doar prin rescanare. Pentru a viziona corect și la calitatea 4K programele televiziunii, abonații trebuie să dețină un televizor cu rezoluție Ultra HD.

Pentru mine este o veste bună, pentru că singurele evenimente la care mă mai uit la TV sunt meciurile de fotbal, iar calitatea transmisiei este foarte importantă. Sper ca și alte televiziuni să tracă cu transmisia la următorul nivel, deși multe dintre ele nici acum nu transmit în HD.

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close