Despre bratarile cu charmuri

Obiceiul istoric de a purta brățări cu charmuri datează de la începutul mileniului, și deși materialele și desenele s-au schimbat, conceptul în sine nu a ieșit niciodată în stil. 

Această formă de bijuterii a avut inițial o funcție religioasă și datează din epoca preistorică. Pe baza datelor furnizate de Elizabeth Florence, președintele Centrului de Informații despre bijuterii, brățările cu charmuri au fost purtate pentru prima dată de Asirieni, Babilonieni, Perși și Hittiți de la 500 la 400 de ani.

charmuri au fost create din cristal de piatra și alte pietre disponibile pe plan local și au fost inscripționate cu desene simbolice, precum figuri de zei, oameni și animale. Ele au fost strâns asociate cu puteri spirituale magice și au servit ca talismani de protecție.

Odată cu trecerea timpului, charmurile s-au diminuat în semnificație religioasă și au devenit bijuterii de modă. Victorienii din anii 1890 au stimulat o renaștere a charmurilor, datorită iubirii lor pentru  îmbrăcăminte și bijuterii complicate. Regina Victoria a ajutat la combaterea nebuniei, purtând o brățară cu charmuri formate din mici panglici cu portrete de familie.

O a doua renaștere a brățărilor cu charmuri a apărut în America în timpul celui de-al doilea război mondial, deoarece soldații staționați în străinătate dobândesc charmuri ca suveniruri din orașele europene unde erau staționați și le aduceau acasă ca daruri pentru soțiile și prietenele lor. Tendința de modă a continuat până în anii 1950.

Multe femei își încep colecția de charmuri încă din copilărie, iar brățara cu charmuri crește împreună cu ele, reflectând hobby-uri și experiențe. O brățară cu charmuri poate ține o replică mică a unui trofeu sportiv, a unui buchet de nunți sau chiar a unor medalioane care dețin fotografii de familie.

De asemenea, charmurile sunt cadouri populare datorită costului lor accesibil. Un charm argintiu complicat poate fi găsit pentru mai puțin de 10 dolari, deși este posibil să cheltuiți 100 de dolari pe un charm sau pandantiv baietel din aur de 18k la  set cu pietre prețioase.

Aceste brățări sunt fabricate în mod tradițional din oțel inoxidabil, deși cele mai scumpe vin în aur de 18k. Fiecare charm italian are o dimensiune standard interschimbabilă, iar brățara rezultată poate fi personalizată pentru încheietura mâinii oricărei femei; cea mai mică dimensiune are șaisprezece sau chiar mai puține legături, un mediu optsprezece și un număr mare de 19 sau chiar mai mult.

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close