De ce e bine să știi limba engleză?

Vrei să înveți engleză dar nu știi dacă o să îți folosească pe viitor? În articolul de astăzi vreau să vă vorbesc puțin despre de ce este bine să știm limba engleză, oriunde ne-am afla. Engleza este cea mai vorbită limbă din lume, consider că această limbă îți poate deschide noi orizonturi, dacă știi ce îți dorești și ești ambițios. De exemplu, eu în meseria pe care o practic nu m-aș fi putut descurca dacă nu cunoșteam această limbă.

Există oameni care urmează cursuri engleză din diferite motive, în continuare îți voi prezenta câteva motive pentru care ar trebui să înveți și tu limba engleză.

   1. Dezvoltare personală

Dacă ești o persoană curioasă, căreia îi place să descopere lucruri noi, învățarea limbii engleze îți poate oferi un sentiment plin de satisfacții. Pentru a avea succes în viață este foarte important să investești în tine, da ai citit corect, să investești în tine pentru a te putea dezvolta cât mai mult și pentru a deveni o persoană intelectuală și respectată. Informația înseamnă putere și cu cât știi mai multe lucruri, indiferent de domeniu, oamenii vor dori să poarte o conversație cu tine deoarece veți avea subiecte comune despre care să discutați.

Cunoașterea limbii engleze te poate ajuta să-ți îmbunătățești vocabularul, să vorbești coerent, dar și să descoperi oameni și lucruri noi. Multe dintre descoperirile lumii sunt publicate în limba engleză, prin urmare îți poți îmbogăți cultura generală.

 2. Domeniul IT

Cu siguranță ați observat că tot ce se învârte în mediul online este în engleză, iar cunoașterea acestei limbi te ajută să ai acces la informații noi. Unele informații nu sunt disponibile în altă limbă decât în engleză. Dacă ești pasionat de jocuri video poți comunica mult mai ușor cu alți jucători, din diferite colțuri ale lumii.

   3. Studii în străinătate

În ultimii ani tot mai mulți români decid să studieze în țări străine, iar motivul principal pentru care o fac sunt joburile mai bine plătite, dar și dorința de a locui într-o țară străină. După cum probabil bine știți, nu oricine poate ajunge în America, dar dacă ești un elev conștiincios, beneficiezi de bursă și mai ai parte și de sprijinul părinților atunci visul tău se poate îndeplini.

Bineînțeles că nu toată lumea visează să ajungă în America, unii preferă Scoția, Anglia, Irlanda etc. Cu alte cuvinte, oriunde ai merge limba engleza este baza. Fiind o persoană cu studii în străinătate este mult mai ușor să practici meseria dorită.

   4. Muzica și filme

Degeaba ești fan, spre exemplu, Lil Wayne dacă nu înțelegi ce cântă, dar mai ales nu înțelegi mesajul piesei. Totodată, dacă ai un actor preferat, să spunem Dwayne Johnson, poate îți dorești să urmărești interviuri cu el, să afli lucruri noi despre el, dar faptul că nu cunoști limba engleză este un adevărat impediment. Când apare un episod nou din serialul tău preferat, dacă ai știi limba engleză, nu ar mai trebui să aștepți să apară subtitrarea.

5. Călătorești fără griji

Engleza este cea mai vorbită limbă în industria turismului. Până și turiștii care vin la noi în țară se descurcă vorbind engleză cu angajați de la aeroport, gară, restaurant. Atunci când ești într-o țară străină este foarte important să poți rezerva o cameră la hotel, să ceri indicații oamenilor pentru a ajunge la locul dorit. Dacă ești pasionat de muzee,castele, poți solicita un ghid care vorbește engleză pentru a înțelege cât mai bine istoria țării respective.

 6. Realizat pe plan profesional 

Cu toții ne dorim un trai mai bun, dar pentru a obține acest lucru trebuie să muncim foarte mult până ajungem unde ne-am propus. Cum am menționat mai sus, cunoașterea limbii engleze îți poate aduce un job bine plătit în străinătate. Dacă ești o persoană care nu vrea să-și părăsească familia și iubești România, dar îți dorești un job mai bun, acest lucru se poate întâmpla deoarece marile companii internaționale caută angajați vorbitori de limba engleză care să lucreze de acasă.

Niciodată nu este prea târziu să înveți o limbă străină, o poți face chiar și tu dacă faci meditații engleză. Este mult mai simplu să înveți online, nu mai este nevoie să te deplasezi la meditator acasă.

Pentru a vorbi corect engleză este foarte important să știi verbele neregulate. Știu, multă lume fuge de ele deoarece sunt multe și greu de învățat, dar poți face o lista verbe neregulate engleză pe care să o repeți zilnic. Dacă nu înțelegi ceva poți întreba la ora de engleză online.

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close