Cumpără și tu kit auto obligatoriu pentru siguranța rutieră

Kit auto obligatoriu

Dacă suntem șoferi și plecăm la drum cu mașina personală, legea ne obligă să avem în portbagaj un kit auto obligatoriu. Acest kit de siguranță rutieră ne poate salva viața.

Orice șofer conştiincios va avea în porbagajul mașinii o trusă medicală de prim ajutor, nu pentru că îl obligă legea, ci pentru că o astfel de trusă îi poate salva viața lui sau altor participanți la trafic.

Accidente rutiere se pot întâmpla, tocmai de aceea este bine să fim pregătiți să intervenim, în cazul în care are loc un accdient rutier.

Chiar dacă nu ai prea multe cunoștințe medicale despre cum se folosește o trusă medicală sau ai cunoștințe dar din cauza fricii excesive faci un atac de panică și nu poți reacționa lucid în astfel de momente dificile, poate pasagerul din dreapta ta se descurcă mai bine în astfel de situații. Sau poate intervine alt șofer să te ajute.

Ce trebuie să conțină un kit siguranță auto?

Conform codului rutier, kitul auto omologat trebuie să conțină următoarele produse:

• Trusă sanitară auto valabilă 5 ani;

• 1 x Stingător auto P1 cu manometru valabil 5 ani;

• 2 x Triunghiuri reflectorizante omologate european CE;

• 1 x Vestă reflectorizantă;

• 1 x Geanta pentru depozitare (opțional).

De unde cumpărăm kit auto obligatoriu?

Deși aceste kituri auto le găsim aproape la orice magazin online sau fizic, înainte de toate trebuie să verificăm dacă kitul auto pe care dorim să-l cumpărăm este conform codului rutier. Trusta sanitară și stingătorul auto trebuie să fie în termen de valabilitate.

Siguranța ta și a familiei nu are preț! Chiar dacă aceste kituri auto nu costă mult, unii șoferi, inconștienți aș putea spune, nu doresc să cumpere acest kit auto din cazua prețului, care apropo este unul foarte mic, având în vedere benficiile oferite. Sau mai este un motiv, pur și simplu nu îi interesează.

Prețul unui kit auto variază între 100 și 150 de lei. Depinde de locul unde îl cumperi și de ofertele existente la momentul acutal.

Ce trebuie să conțină un kit siguranță auto?

Cum folosim kitul auto pentru siguranța rutieră?

• Trusă medicală auto

În cazul unui accident rutier, conținutul acestei truse medicale de prim ajutor te poate ajuta să oprești hemoragia până când ajunge ambulanța.

În cazul în care șoferul sau altă persoană din mașină a suferit râni grave, este bine să aștepăm ambulața deoarece putem face mai mult rău decât bine. Chiar dacă intenția noastră este una bună.

Dacă anumite produse medicale expiră nu este nevoie să cumperi altă tusă medicală de prim ajutor, ci doar să înlocuiești produsele expirate.

• Stingător auto

Stingătorul auto de dimensiuni mici poate fi folosit în cazul unui început de incendiu auto. Din când în când mai verificați valabilitatea stingătorului auto, iar în cazul în care observați că acesta nu se mai află în termen de valabilitate înlocuiți-l imediat cu unul nou.

La magazine se găsește de cumpărat doar stingător auto pentru incendii mici.

• Triunghiuri reflectorizante

În cazul rămânerii în pană sau a unor defecțiuni mecanice, dacă scoaterea în afara părții carosabile a mașinii nu este posibilă suntem obligați să folosim cele două triunghiuri reflectorizante la o distanță de cel puțin 30 metri de mașină pentru a-i avertiza pe ceilalți participanți la trafic.

• Vestă reflectorizantă

Dacă dorim să părăsim mașina este indicat să purtăm o vestă reflectorizantă, mai ales în timpul nopții, ca participanții la trafic să ne observe din timp.

După ce am pus cele două triunghiuri reflectorizante și purtăm vesta reflectorizantă tot ce ne rămâne ne făcut este să sunăm la tractări auto pentru a ridica mașina.

Este bine să ai în telefon deja numărul unei firme autorizate pentru tractări auto. Poate în momentul acela, nu ai acces la internet.

• Geanta pentru depozitare

Chiar dacă geanta de depozitare nu este obligatorie consider că este de mare ajutor. Te ajută să păstrezi kitul auto într-un singur loc.

De cele mai multe ori, atunci când cumperi un kit auto obligatoriu, geanta de depozitare este oferită cadou de către magazinul auto de unde cumperi.

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close