Cele mai bune extensii Google Chrome pentru Web Developeri

Deși prima versiune de Google Chrome a  apărut în 2008, în ultimii 10 ani, Google Chrome a devenit cel mai utilizat și cel mai popular browser existent. Tocmai din acest motiv este foarte important pentru dezvoltatorii web să beneficieze de extensii care să le facă munca mai ușoară și cât mai automatizată.

Acestea sunt unele dintre cele mai bune extensii Google Chrome pentru web developeri:

General Tool: Web Developer

Cu aproape 1 milion de instalări și un rating de 4.5 din 5, această extensie adaugă un toolbar cu diferite instrumente de dezvoltare web referitoare la imagini, informații, redimensionare, formulare și multe altele.

Tech Stacks: Wappalyzer

Wappalyzer este o extensie Google Chrome care permite dezvoltatorului să identifice diferitele tehnologii care formează partea din spate a unui site.

Wappalyzer este un utilitar open-source și cross-platform care poate detecta peste 1000 de tehnologii, inclusiv sisteme de management al conținutului, platforme de comerț electronic, cadre web, software de server, instrumente de analiză și multe altele.

Responsive Design: Window Resizer

Datorită schimbărilor constante alte algoritmului Google privind indicele mobil, este mai important ca oricând dezvoltatorii să testeze site-urile web pentru un design responsive – aici intervine extensia Window Resizer Google Chrome.

Această extensie de Chrome redimensionează fereastra browserului, astfel încât să puteți testa designul pe baza diferitelor rezoluții. Cele mai comune dimensiuni ale ecranului sunt disponibile (pentru laptop, desktop și mobil), dar puteți, de asemenea, să introduceți rezoluții custom.

Page/Element Dimensions:

 

Extensia Page Ruler face o riglă pe pagina browser-ului, oferindu-vă lățimea, înălțimea și poziția (partea de sus, de jos, stânga și dreapta) a oricărui element din pagină pe care doriți să-l măsurați. Puteți să trageți marginile riglei pentru a o redimensiona sau să utilizați săgețile de pe tastatură pentru a le muta sau redimensiona.

Wireframing: Instant Wireframe

Instrumentul Instant Wireframe vă permite să vizualizați pagini web (fie locale sau online) într-o perspectivă diferită, prin plasarea unei suprapuneri de tip wireframe pe partea de sus a acestora. Este o modalitate excelentă de a sparge elemente de pagină mai simplist când căutați inspirație de design pentru un nou proiect.

Code Snapshots: Marmoset

Extensia Marmoset face posibilă crearea de instantanee de cod, în doar câteva secunde. Deși poate părea un pic cam prost în comparație cu unele dintre celelalte opțiuni de pe această listă, este utilă pentru crearea de reprezentări grafice ale muncii dvs. pentru a fi utilizate pe social media, în portofoliul dvs. etc

Font Identification: WhatFont

Extensia WhatFont Google Chrome ajută dezvoltatorii să identifice cu ușurință fonturile utilizate pe un site. Odată instalată, utilizatorii trebuie să treacă cu mouse-ul peste font pentru a determina ce este, spre deosebire de alte programe similare (cum ar fi WhatTheFont) care pot fi ușor mai complicate de utilizat.

Color Picker: ColorZilla

Cu peste 5 milioane de download-uri și 1,3 milioane de utilizatori, ColorZilla este una dintre cele mai populare extensii Google Chrome disponibile. În esență, este exact ca WhatFont dar pentru culoare – tot ce trebuie să faceți este să treceți deasupra culorii pentru a genera un cod de culoare. ColorZilla dispune de o multitudine de instrumente de culoare pentru orice nevoie, printre care: o pipetă, un picker de culoare, un vizualizator de palete și un generator de gradient.

Best Practices Audit: Web Developer Checklist

Unul dintre cele mai utile instrumente pentru dezvoltatori, analizează și verifică site-ul vostru pentru încălcări majore ale celor mai bune practici de design web în ceea ce privește SEO, utilizarea, accesibilitatea și performanța (viteza paginii).

Managing MySQL Databases: MySQL Admin

Această extensie face mai ușoară gestionarea bazazelor de date MySQL. Acesta vă oferă administrarea GUI a serverului MySQL, similar cu phpMyAdmin, Sequel Pro.

MySQL Admin include:

  • Conectarea la serverul MySQL.
  • Conectarea la serverul MySQL cu SSL
  • Conectarea la serverul MySQL prin intermediul portului SSH2.
  • Afișați lista de statistici și procese ale serverului conectat (refresh automat), lista de tabele și rândurile din tabelele selectate.
  • Crearea și plasarea tabelelor, inserarea și actualizarea rândurilor
  • Exportarea bazelor de date.

PHP Debugging:Clockwork

Clockwork oferă un set de instrumente pentru dezvoltatorii PHP. Acesta oferă un nou panou cu toate informațiile necesare pentru depanarea și profilarea scripturilor PHP, inclusiv datele de solicitare, log-urile, interogările bazei de date, rutele și vizualizarea runtime-ului aplicației.

Aceasta este lista propusă de mine, dacă cunoașteți și altele nu ezitați să le lăsați în secțiunea de comentarii.

Din aceiași categorie

Close
Close