Când să vă schimbați anvelopele de iarnă

Venirea iernii este imprevizibila – ne tachinează cu temperaturi de vară, cu un minut înainte de a da o nouă încărcătură de zăpadă. Cu schimbarea condițiilor, când trebuie să schimbați anvelopele mașinii?

O regulă generală care trebuie urmată este odată ce temperaturile medii zilnice depășesc + 7 grade C, ar trebui să schimbați anvelopele de iarnă pentru variantele de vară sau pentru toate sezoanele.

Diferitele tipuri de anvelope sunt realizate cu compuși de cauciuc diferiți, care le permit să fie optimizați pentru un interval de temperatură diferit. Dacă folosim un pneu în afara zonei de confort, acesta reacționează prost. Toate anvelopele încep să piardă aderența odată ce temperaturile scad sub + 7 grade C și sunt inutile pentru orice temperatură sub -10 grade C. Anvelopele de vară devin la fel de grele ca pucurile de hochei în timpul iernii, iar anvelopele de iarnă încep să piardă aderența pe măsură ce cresc temperaturile.

Anvelopele de iarnă Dunlop Wintersport 4d sunt proiectate cu benzi flexibile pentru temperaturi sub zero și au mai multe trepte pentru a permite anvelopei să se prindă pe gheață. La temperaturi mai înalte, aceste caracteristici devin contraproductive.

Pe măsură ce anvelopa se ruleaza, suprafața de rulare vine în contact cu asfaltul cald, iar frecarea creează mai multă căldură. Acest lucru face ca benzile de rulare să se deschidă mai departe, mărind suprafața contactului cu anvelopele, generând astfel o căldură mai mare. Ati putea spune că e un ciclu vicios. Banda de rulare se oprește rapid, influențând capacitatea de frânare și forțându-vă să înlocuiți anvelopele mai devreme.

De fapt, testele recente ale CAA au arătat că șoferii au avut mai puțin control asupra vehiculelor și au avut mai mult timp să se oprească în siguranță atunci când conduceau cu anvelope de iarnă în lunile mai calde. Devalorizarea a început atunci când șoferii au ajuns la o viteză de 50 km pe oră, chiar și în condiții uscate. La viteze de peste 85 km / h, au pierdut controlul asupra vehiculului. În condiții de drum umed, a fost nevoie de și mai puțină viteză pentru șoferi să simtă impactul.

În timp ce suntem aproape garantați pentru experiența extraordinară a perioadelor de zăpadă, asigurați-vă că anvelopele pe tot parcursul sezonului ar trebui să le poată face față o zi. Dați-vă un timp suplimentar când conduceți, încetiniți și creșteți distanța. Indiferent ce faceți, nu fito tentați să vă păstrați anvelopele de iarnă pe tot parcursul anului doar pentru a economisi bani. Ați putea fi mai expus riscului, conducând cu anvelope de iarnă pe asfalt cald. Pe termen lung, schimbarea anvelopelor pentru a se potrivi condițiilor meteorologice adecvate ar putea, de asemenea, să vă reducă șansele unui accident.

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close