Cabana mea de la padure, amenajata intr-un container de locuit

Locul acela era de vis, tocmai de aceea, cand mi l-a daruit bunica m-a pus sa fagaduiesc ca nu il voi vinde niciodata.

Pe atunci era inca in putere si am vrut sa ii arat ca pe taramul acela fermecat se va ridica o casuta ca in povesti.

Situat intr-o poienita in mijlocul padurii, se putea urca pana acolo cu o masina de teren, dar si pe jos, daca aveai conditie fizica. In stanga curgea un izvor cu cea mai buna apa de pe pamant si bunicii amenajasera o fantana. Nimic nu polua apa aceea ascunsa de lume. Aerul era mai taios, fiindca locul era situat la inaltime si de acolo se puteau vedea pana departe casele rasfirate peste tot.

Vara te imbatau teii. De cate ori nu am stat cu bunica in vremea in care strabatea toate poienile pana seara tarziu sa ne saturam de parfumul lor. Acum visam sa imi beau cafeau cu ea si sa dormim cel putin o noapte la cabana, iar ea sa imi spuna povesti ca in copilarie.

O poveste, doua povesti, trei povesti, pana adormeam sub vraja lor.

Asa am inceput sa caut mesteri si sa ma interesez de autorizatii si avize. Nimeni nu imi dadea autorizatie sa ridic o cabana acolo, in plus ar fi durat luni intregi, pana se turna fundatia, pana se ridica usor constructia, apoi acoperisul…La fel de greu era sa se duca materialele de constructii acolo.

Stateam asa dezamagita si ma gandeam cum sa ii demonstrez bunicii ca ii pretuiesc darul, cand am vazut la televizor un reportaj despre satul facut din https://www.cabine-containere.ro/container-de-locuit.php si m-am bucurat enorm: gasisem solutia.

Cand am vazut cat de bine se poate amenaja un container de locuit intr-un reportaj la televizor, mi-am propus sa comand si eu unul, sa il asez aici la locul nostru din padure si toata familia sa se poata bucura de el.

Ce se intamplase de fapt? Inundatiile devastasera un sat si asezarea fusese mutata pe un deal, iar oamenii primisera provizoriu locuinte salvatoare: containere de locuit. Si eu puteam sa duc un container acolo, sa il mobilez, iar mesterii sa se ocupe numai de alimentarea cu apa, cu electricitate si canalizarea. Da, o solutie era generatorul, fiindca era de ajuns un sistem de incalzire si iluminatul, deoarece nu ma duceam acolo sa ma uit la televizor, fiindca peisajul era prea frumos.

Cabanuta mea trebuia sa aiba: o camera de zi, un dormitor, o bucatarie si o baie cu wc, dus si cada. In cazul in care aici soseau mai multi oameni in acelasi timp, se putea dormi lejer si in camera de zi.

“Piesele de mobilier si decoratiunile rustice ii vor produce multa incantare bunicitei”, asa am gandit atunci, cand le-am ales. Cergile, polita cu vase de lut, mesele din lemn masiv, care imitau truchiurile din copaci ne dadea impresia ca mutasem casa bunicii aici.

Lucrurile au decurs mult mai repede decat am crezut. Mai intai am contactat reprezentantii firmei Cabine-containere.ro, am discutat indelung, le-am spus ce vreau, iar ei mi-au trimis planul compartimentarii prin adresa de e-mail.

Au tinut cont si de dorinta mea ca in camera de zi sa fie un bar deschis, iar ferestrele sa fie mai mari, sa se poata vedea padurea, animalele, cerul cu stelele.

La cerere, ferestrele au fost prevazute cu sistem de protectie.

Priveam schitele si nu imi venea sa cred ca ei au tinut cont de dorintele mele. La o saptamana de la primirea schitei, a sosit si containerul de locuit pe care l-au adus cu masina pana la locul acela de vis, iar cei care l-au adus, m-au ajutat sa il si asez bine.

Apoi totul a decurs repede: am rezolvat problemele care tin de confort pe rand: dupa alimentarea cu apa si canalizare, am adus generatorul, care a fost pus in functiune, apoi mobilierul.

Cand bunica a vazut containerul a intinerit cu 10 ani. Mai intai l-a analizat din afara si cu ochi de cunoscatoare m-a asigurat ca:

-materialele din care este facut containerul sunt usoare, dar foarte rezistente, prin urmare si un cutremur mare daca are loc aici, pe deal, casa nu va avea de suferit

-containerul se va mentine curat cu eforturi minime, fiindca nu trebuie sa il zugravesc de mai multe ori pe an, ci este suficient sa il igienizez temeinic.

Incantarea a sporit in momentul in care am rugat-o sa deschida usa si sa  descopere singura ce se afla acolo. A apreciat camerele, modul in care am impartit spatiul, dar si decorul rustic.

Ai un loc departe de lume, undeva la poalele unei paduri de brazi, de tei sau de stejari si vrei sa faci o cabanuta acolo?

Sa stii ca este mult mai simplu sa iti comanzi un container de locuit, fiindca te costa mult mai putin, iar rezultatul te va multumi pe deplin!

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close