Bunici mai fericiti, dupa interventii reusite cu implant dentar!

Problema dintilor lipsa este frecventa in special la persoanele de varsta a treia, astfel incat reprezentantii acestei categorii de varsta sunt cei mai fericiti atunci cand beneficiaza de avantajele unui tratament cu implant dentar.

Intr-adevar, odata cu aparitia acestei solutii revolutionare s-a imbunatatit in mod semnificativ viata fiecarei persoane care se confrunta cu problema pierderii dintilor.

Ce este un implant dentar si ce beneficii aduce?

Implantul este o piesa din titan, zirconiu sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman, care tine locul de radacina a dintelui si pe care poate fi realizata o lucrare dentara fixa.

Solutia este indicata la toate categoriile de varsta, de la 18 ani pana la o etate oricat de inaintata. Singura restrictie se aplica in cazul copiilor si adolescentilor, la care procesul de crestere si dezvoltare a oaselor maxilarului si mandibulei nu este incheiat.

Dupa cum marturisesc toti pacientii, avantajele oferite de un implant dentar sunt majore si variate. Iata-le pe cele mai importante dintre acestea!

sunt indepartate riscurile pe care existenta unui spatiu gol in cavitatea bucala le aduce pentru starea de sanatate. Exista, de exemplu, pericolul tasarii osului sau al migratiei dintilor invecinati. De asemenea, riscul aparitiei cariilor ori a bolii parondontale este considerabil mai mare la persoanele carora le lipsesc dintii. Datorita tratamentului, toate aceste probleme sunt eliminate;

pacientii pot sa savureze din nou mancarurile preferate, oricare ar fi acestea, fara sa se mai teama ca ar putea sa le afecteze dintii. In plus, mestecarea alimentelor se produce in mod optim, ceea ce are o influenta pozitiva asupra procesului digestiv in ansamblu;

beneficiile de natura estetica sunt, la randul lor, majore. Persoanele ramase fara dinti ezita sa mai zambeasca sau sa mai apropie de interlocutori, atunci cand vorbesc. Odata ce au apelat la solutia reprezentata de un implant dentar, ele isi vor recapata zambetul, atat la propriu, cat si la figurat. Intr-adevar, nimeni nu va putea sa observe ca nu este vorba despre dinti naturali, deoarece acestia se vor comporta si vor arata in toate privintele ca si cei cu care pacientul fusese inzestrat de natura.

Etapele inserarii unui implant dentar

Procedura implica parcurgerea mai multor etape, incepand cu cea de pregatire. Pacientul este consultat de medicul stomatolog, sunt realizate radiografii si masuratori precise, cu ajutorul computerului tomograf. De asemenea, uneori este nevoie sa fie apreciata starea generala de sanatate, cu ajutorul unor analize de laborator.

Urmeaza etapa chirurgicala, care presupune inserarea implantului in osul maxilar sau mandibular printr-o procedura desfasurata sub anestezie, astfel incat pacientul nu resimte nici cea mai mica durere. Apoi, in functie de fiecare caz in parte, se asteapta intre 2 si 6 luni, perioada necesara pentru ca surubul sa se osteointegreze, adica sa se prinda in os.

In cadrul etapei protetice, se face o mica incizie si se monteaza un conformator gingival care permite vindecarea estetica a gingiei. Ulterior, se monteaza un bont de transfer cu care se ia amprenta pentru viitoare lucrare. Pe baza acesteia, in laborator se realizeaza dintii ficsi definitivi, fixati prin cimentare sau insurubare.

Odata ce a trecut prin aceste etape, pacientul observa ca dintii sai sunt la fel de puternici si de frumosi ca in tinerete! Tratamentul cu implant dentar creste calitatea vietii inclusiv la varsta a treia si merita urmat de fiecare bunic!

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close