Beneficii ale invatarii limbii germane la scoli precum https://www.ilsc.ro

Daca nu ati fost inca expus la o a doua limba, s-ar putea sa va simtiti destul de confuz in ceea ce priveste conceptul de alegere a uneia pentru a o studia in urmatorii doi (sau chiar mai multi) ani. Majoritatea scolilor publice din tara ofera multiple optiuni de limba la nivel mediu, precum engleza, franceza, germana, spaniola si italiana, unele oferind chiar elevilor optiunea de a invatasi limbi mai rare. Totusi, mult opteaza pentru o limba mai usor de invatat, tracand cu vederea beneficiile pe care le pot avea daca invata o limba putin mai dificila, dar care poate sa deschida o multime de usi.

Desi germana impartaseste multe similitudini cu engleza, dobandirea  acesteia ca a doua limba este o provocare si nu va va fi usor fara munca si practica grea, cu exceptia cazului in care aveti o inclinatie naturala pentru limbile internationale. Desigur, pentru a va usura munca, puteti urma cursuri de limba germana la scoli precum ILSC. Pe site-ul https://www.ilsc.ro/cursurigermana puteti gasi mai multe informatii despre cum se desfasoara cursurile, atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Spre deosebire de limbile latine precum franceza si italiana, germana are, de asemenea, un set distinct de sunete si pronuntii pe care trebuie sa le stapaniti. Totusi, necesitatea de a intelege noi simboluri sau utilizarea umlautului nu este diferita de a invata modul in care accentele schimba sunetele literelor in alte limbi. Deci, care este rostul de a invata limba germana?

Studierea limbii germane poate insemna posibilitatea de a calatori in strainatate pentru o calatorie de studii, un schimb, pentru a intalni un prieten sau pentru a munnci in aceasta tara. 

A fi in preajma vorbitorilor de germana, toata ziua, este un mijloc mai intens de invatare si va poate ajuta sa obtineti o mai buna intelegere a limbii germane. Desigur, este indicat sa plecati cu o baza, cel putin in scriere si citire pe care o veti dobandi mai greu doar vorbind limba in mijlocul persoanelor vorbitoare nativ de limba germana. De aceea, frecventarea, inainte de a pleca, a unor cursuri de limba germana este o oportunitate de a va descurca mult mai usor.

Studierea limbii germane este, desigur, o decizie geniala pentru cei care doresc sa se mute in viitor intr-un oras vorbitor de limba germana. Germania in sine ofera experiente si culturi foarte diferite in functie de ce oras alegeti. Orasele mari precum Munchen, Hamburg si capitala, Berlin, sunt adesea destul de scumpe pentru a trai din cauza chiriilor mari. Insa exista orasele in preajma oraselor mari, unde va puteti caza mult mai simplu, cu mai putin bani. Avand  o infrastructura buna, nu va va fi greu sa va deplasati din oras in oras.

Indiferent daca intentionati sa va mutati in Germania pentru a urma o cariera sau pentru a fi aproape de prieteni sau rude, o cunoastere de baza a limbii locale este esentiala.

Ca si in cazul oricarui strain care doreste sa se stabileasca intr-o noua comunitate, trebuie sa obtineti respectul vecinilor dvs. aratand ca sunteti dispus sa invatati despre istoria, mostenirea si cultura lor. Daca nu faceti efortul, s-ar putea sa va gasiti respins de alti locuitori si puteti constata ca mai putine persoane sunt pregatite sa va ajute.

O a doua limba este o investitie buna, deoarece va ajuta sa intelegeti cu adevarat aspectele culturale ale orasului sau satului ales. Stiati ca exista anumite cuvinte straine, care se pot referi la orice lucru originar din tara, cum ar fi un aliment, o activitate recreativa sau chiar o zicala care a supravietuit de generatii, care nu au nicio traducere literala in limba romana. I

Ganditi-va doar ca, daca nu vorbiti limba tarii in care traiti (chiar daca numai ca un aranjament temporar), ar putea exista atat de multe oportunitati ratate de a lega prietenii noi, pana la faptul ca pur si simplu nu vei putea comunica suficient de bine cu ei. 

Promisiunea unei educatii de inalta clasa

Germania are reputatia de a oferi un numar mare de candidati de succes academic, printre multe alte caracteristici distinctive. Acest lucru poate fi rezultatul structurii lor educationale foarte diferite, ceea ce le ofera elevilor mai multe optiuni in modul de studiu si permite studentilor sa urmeze o universitate care le este potrivita.  Intre timp, datorita reputatiei sale mondiale de a fi un mare centru academic, numerosi studenti se inscriu la universitatile germane pentru a obtine diplome recunoscute si apreciate. 

Multi angajatori internationali sunt interesati de cei care au absolvit universitatile din Germania, inclusiv Universitatea Tehnica din Munchen, care a produs multi angajati ai BMW si Siemens, precum si numerosi antreprenori. Universitatea Heidelberg, cea mai veche universitate a tarii, este cunoscuta si pentru programele colaborative puternice dintre mediul academic si industrie. Intre timp, Universitatea Humboldt din Berlin si Scoala de Finante si Management din Frankfurt sunt, de asemenea, urmarite cu mare atentie de diverse companii. 

Pentru a urma astfel de universitati , este necesar un anumit nivel de germana pe parcursul cursurilor academice.

Studierea limbii germane, va poate creste semnificativ oportunitatile pentru angajare, deoarece candidatii cu abilitati lingvistice sunt deseori solicitati in toate sectoarele. In special, limba germana este o limba extrem de cautata, datorita conexiunilor comerciale puternice si a faptului ca este o limba atat de larg vorbita in intreaga lume. Studiul limbii germane este o alegere ideala pentru oricine doreste sa lucreze in inginerie, deoarece germanii sunt lideri mondiali in acest domeniu. 

Incepeti chiar acum sa studiati limba germana la ILSC. 

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close