Reconditionarea unei casete de directie este un serviciu pe care va putati baza!

Sistemul de directie al oricarui autoturism reprezinta unul dintre cele mai importante subansamble din intreg ansamblul numit masina, lucru sustinut si de acest articol.

Unul dintre cele mai importante elemente al sistemului de directie, este caseta de directie deoarece aceasta are rolul de a ne ajuta sa tinem directia dorita si sa viram corespunzator in deplina siguranta. 

In cazul in care intervin probleme la sistemul de directe, in foarte multe situatii pot fi de vina capetele de bara si bieletele de directie. Astfel de probleme sunt usor de rezolvant si cu nimie cheltuieli. Totusi, daca discutam despre probleme mai serioase, atunci cu siguranta caseta de directie va fi vinovata. 

Tocmai de aceea, in momentul in care exista semnale care indica o directie imprecisa, este absolut necesara o interventie rapida astfel incat situatia sa nu se agraveze. O directie cu probleme poate cauza accidente serioase iar pagubele se pot extinde peste cele de natura materiala. 

Cu atat mai mult daca discutam despre un autoturism mai vechi, orice sofer care constata ca directia masinii nu mai este la fel, trebuie sa viziteze un service specializat pentru o constatare. 

O simpla constatare realizata intr-un service autorizat este extrem de importanta pentru a identifica cu exactitate care este problema, in scopul de a remedia intr-un timp cat mai scurt, timp in care se recomanda stationarea autoturismului, astfel incat siguranta traficului rutier sa nu poata fi pusa in pericol. 

In ceea ce priveste inlocuirea casetei de directie, nu se recomanda achizitionarea si montarea unei casete de directie second hand, deoarece defectiunile pot aparea in orice moment si pot fi mult mai grave decat in cazul initial.

Fie achizitionati o caseta de directie nou, fie optati pentru reconditionarea unei casete de directie, existand diverse firme care se ocupa cu astfel de operatiuni, fiind mult mai avantajos ca pret, cat si in ceea ce priveste siguranta traficului rutier. Inclusiv o caseta de directie care a trecut printr-un proces de reparare, poate fi la fel de buna, eficienta si durabila, precum o caseta de directie nou nouta. In plus, din punctul de vedere al costurilor, este mult mai avantajos.

Preturile sunt mult mai avantajoase pentru repararea unei casete de directie difera in functie de autoturismul pe care il aveti in posesie.  Exista bineinteles mai multe tipuri de casete de directie, ceea ce inseamna ca si costurile fie pentru achizitionarea unui produs nou, fie pentru reconditionarea componentei initiale, difera. Exista atat casete de directie mecanice, cat si hidraulice, electro-hidraulice sau asistate electronic. 

O simpla verificare a starii casetei de directie pe care o puteti face chiar si dumneavoastra, se refera la miscarea stanga-dreapta a volanului atunci cand autoturismul este oprit pe loc si pozitionat pe o suprafata plana. Daca in momentul acestei miscari se sesizeaza un joc, o bataie in volan, atunci pot exista defectiuni ale casetei de directie. Totusi, pentru o diagnosticare corecta, este esential sa mergeti intr-un service autorizat pentru o constatare facuta ca la carte de profesionisti in domeniu. 

Date de contact pentru service-ul recomandat:

  • Adresă: Strada Badea Dumitru 16, sector 5, București
  • Telefon: 0765 378 223

Din aceiași categorie

Close
Close