Anvelopele de iarna

Este adevarat că niciodată nu este prea devreme în sezon să începi să te gândești la anvelopele de iarnă? „Începem să încurajăm șoferii să se gândească la anvelopele de zăpadă în septembrie”, spune un angajat al unei firme producatoare de anvelope. 

Cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a vă pregăti mașina pentru o viitoare furtună de zăpadă sau doar drumuri înghețate este să vă asigurați că acesta este echipata anvelopele potrivite pentru sezon.

În timp ce mulți șoferi presupun că anvelopele obișnuite pentru toate anotimpurile sunt foarte bune pentru conducerea pe tot parcursul anului, acest lucru este adevărat doar dacă trăiești într-un climat temperat. Dacă locuiești acolo unde ninge – sau dacă zona ta experimentează temperaturi de rutină sub -20 grade Celsius – un set de anvelope de iarnă Dunlop 4d dedicate îți vor îmbunătăți în mod dramatic siguranța în lunile cele mai reci.

În timp ce anvelopele de ultimă generație pot oferi tracțiuni rezonabile în timpul iernii, performanțele lor sunt aproximativ echivalente cu anvelopele de zăpadă uzate. Anvelopele uzate pentru tot parcursul anului, pe de altă parte, nu sunt potrivite pentru conducerea de iarnă pe zăpadă și pe drumurile înghețate.

Anvelopele de iarnă își câștigă avantajul nu numai pentru că au profile superioare de rulare, concepute pentru tracțiune pe gheață și zăpadă, ci și pentru că folosesc compuși din cauciuc mai moi pentru a îmbunătăți aderența. Asta înseamnă că atunci când este rece, indiferent dacă este pe carosabil uscat, zăpadă  aceste vor avea o aderenta superioara. Acesta este și motivul pentru care anvelopele de iarnă nu sunt potrivite pentru condusul de vară, pe vreme caldă, deoarece cauciucul lor mai moale și profilul de rulare mai deschis se vor uza rapid – când temperaturile cresc peste 40 de grade în mod regulat, schimbă-le cu anvelopele de vară sau cu anvelope all season. De asemenea, anvelopele cu performanțe scăzute de vară sunt groaznice la temperaturi reci.

Anvelopele all-season își compromit de multe ori capacitatea aderenta pe timp de iarnă pentru a putea fi folosite în timpul verii.

In concluzie putem spune ca anvelopele de iarna nu sunt doar pentru zăpadă. Ele funcționează mai bine oricând este frig, mai exact la temperaturi mai mici de sapte grade celsius.

Din aceiași categorie

Back to top button