Afla care sunt principalele cauze ale durerilor de picioare si cum poti sa le tratezi!

In prezent, foarte multe femei sufera de dureri fizice, iar multe dintre ele sunt localizate in zona umerilor, a spatelui si a picioarelor. Daca si tu simti un disconfort, mai ales in zona picioarelor, este bine sa stii care pot fi cauzele si cum sa il previi sau sa il tratezi.

Un control medical este un pas important pe care trebuie sa il faci, in cazul in care consideri ca motivul durerii tale este grav, iar senzatia neplacuta este persistenta si continua. Daca suspectezi ca afectiunea ta nu este intr-un stadiu atat de avansat, poti incerca sa tratezi chiar tu efectele resimtite.

Descopera cauzele durerilor si ce ar trebui sa faci pentru a scapa de ele

Stilul de viata

In aceasta categorie intra mai multe lucruri. De la lipsa activitatii fizice sau prea multa presiune zilnica, pana la purtatul incaltamintei nepotrivite. Afla mai multe detalii despre fiecare in parte:

  • Incaltamintea:

 daca obisnuiesti sa porti des pantofi cu toc, trebuie sa iei acest lucru in considerare ca fiind unul dintre motivele pentru care poti avea parte de disconfort. In cazul femeilor, aceasta este una dintre cele mai intalnite cauze ale durerii. Este recomandat sa variezi tipul de incaltari folosite si sa reduci, pe cat posibil, utilizarea pantofilor cu toc cui, macar pentru o perioada. In schimb, poti comanda de pe link-ul https://www.modlet.ro/140-sandale-cu-toc-gros sandale perfecte pentru acest sezon, cu un toc de dimensiuni reduse, gros. Astfel, in cazul in care esti nevoita sa iei parte la evenimente cu un dress code special, vei putea incalta perechi mult mai comode, dar la fel de placute din punct de vedere estetic.

  • Statul in picioare: multe job-uri presupun statul in picioare pentru o perioada indelungata, iar din aceasta cauza se creeaza o tensiune foarte mare care este aplicata in zona picioarelor, dar si in zona lombara. Suprasolicitarea muschilor si inflamarea acestora duce la dureri neplacute. In acest caz, incaltamintea foarte comoda, care permite piciorului sa respire, dar si pauzele de 5-10 minute la fiecare ora te pot ajuta sa reduci disconfortul. Nu trebuie sa iti faci griji ca va trebui sa renunti la tinutele preferate in favoarea confortului, pentru ca iti poti achizitiona sandale pentru dama in tendintele anului de la magazinul online Modlet, la preturi accesibile. De asemenea, alergatul repetat pe asfalt, mai ales fara incaltaminte adecvata, duce la afectiuni destul de grave ale piciorului.
  • Lipsa activitatii fizice: pentru sanatatea intregului organism, miscarea este foarte importanta. Daca nu esti obisnuita sa faci sport in mod regulat, in momentul in care vei fi nevoita sa petreci mai mult timp stand in picioare, mergand ori alergand, vei avea parte de o surpriza neplacuta: dureri si febra musculara. Pentru a evita aceste situatii, incearca sa mergi zilnic pe jos macar 30 de minute, alege scarile in detrimentul liftului si nu iti cauta scuze pentru a petrece tot timpul asezata pe scaun.

Alte cauze

  • Sindromul dureros patelofemural: cunoscut sub numele de „genunchiul alergatorului” acesta apare din cauza uzarii excesive a cartilajului articular. Durerea se simte atunci cand indoi genunchiul, cand urci scari sau sari, dar si daca pui prea multa presiune pe picior. Evita pentru cateva saptamani activitatile fizice ce presupun o suprasolicitare a genunchilor.
  • Nevromul lui Morton: provoaca dureri atunci cand tesutul din jurul unui nerv din apropierea degetelor de la picioare se deterioreaza. Se recomanda purtarea incaltamintei largi si comode si necesita consultul medical de specialitate.
  • Tendinita la tendonul lui Ahile: acesta leaga calcaiul de muschii gambei si poate deveni dureros daca este suprasolicitat sau lovit. Aici trebuie sa eviti mersul pe suprafete inclinate pe o perioada semnificativa de timp. In cazuri mai grave, in care durerea devine greu de suportat, este bine sa ii faci o vizita ortopedului si sa iei in considerare repausul total pentru un timp.

Este bine sa previi o afectiune de orice fel decat sa ajungi in situatia in care sa o tratezi. De aceea, asculta semnele pe care corpul tau ti le transmite si ia masurile necesare, din timp!

Din aceiași categorie

Back to top button