7 recomandari pentru alegerea numelui unui domeniu web

Daca nu stiai pana acum, un domeniu web reprezinta un sir de caractere care corespund unei adrese IP. Mai exact, domeniul este imaginea activitatii tale in mediul online. Numele pe care il vei alege va avea un impact major asupra clientilor tai. Daca vei face o alegere buna atunci aceasta se va observa in dezvoltarea afacerii tale. Daca in schimb vei alege un nume nepotrivit atunci si afacerea ta va fi afectata de aceasta alegere neinspirata.

  In cele ce urmeaza vei gasi cele mai bune recomandari pentru inregistrare domenii:

  • Numele trebuie sa fie usor de scris 

Numele pentru domeniul tau trebuie sa fie usor de scris daca iti doresti sa ai succes. Evita sa folosesti cuvinte prea lungi sau prea grele pentru ca ti-ai putea incurca clientii. Alege in schimb cuvinte simple, armonioase si vei avea parte de succesul pe care il doresti.

  • Numele trebuie sa fie usor de retinut

Pe piata exista milioane de domenii inregistrate deci va trebui sa testezi mai multe variante. Ca sa ai succes in lumea online trebuie sa ai un nume care capteaza atentia. Alege un nume simplu, care este usor de retinut,  pentru un impact pozitiv asupra utilizatorilor. 

  • Foloseste cuvinte cheie

Incearca sa folosesti cuvinte cheie care descriu specificul afacerii tale. Incearca sa nu te pierzi prin cuvinte si sa alegi un nume total nepotrivit. Cel mai bine este sa alegi un nume care sa iti reprezinte domeniul de activitate.

  • Evita numerele si cratima

Numerele si cratima pot fi percepute total gresit. Oamenii pot uita de numere sau de cratima iar asta ii va indeparta in timp. Numele domeniului web trebuie sa fie cat mai simplu.  O alta problema este ca numerele si cratima sunt vazute mai putin bine in motoarele de cautare.

  • Alege extensia potrivita

Foarte multe domenii cu terminatia “.com“ sunt deja ocupate.  Pe langa extensia “.com” mai poti alege intre “.eu”, “.srl”, “.co”, “.biz”. Trebuie sa iti alegi un domeniu care sa te reprezinte  si care sa devina in timp un brand important.

  • Tinteste zona in care activezi

Daca activezi pe o anumita zona trebuie sa se reflecte asta si domeniul tau. In acest mod vei fi mai usor de gasit de potentialii clienti. O afacere locala are sanse mai mari sa se dezvolte si sa castige teren in orasul in care activeaza. 

  • Acorda o atentie marita marcilor inregistrate

Pentru a fi sigur ca ai luat cea mai buna alegere trebuie sa verifici numele ales. Este necesar sa te asiguri ca nu copiezi o alta companie pentru a evita conflictele care te pot afecta pe viitor. 

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close