Stilul satiric a câștigat o nouă publicație- funnews.ro

Ce înseamnă stilul satiric bănuiesc că deja știm cu toții. Așadar, satira este o formă literară de critică a slăbiciunilor individuale, sociale sau omenești, într-un mod acuzator. Caracteristicile stilistice ale satirei sunt: ironia, exagerarea caricaturală a unor aspecte particulare și construirea unor relații neobișnuite de aparență absurdă. 

O astfel de publicație am descoperit și noi de curând și suntem mândri să v-o putem prezenta! Lansând  funnews.ro, jurnaliștii care i-au dat viață au pus accent foarte mare pe stilul mai sus  menționat. Folosit cu succes de către Tudor Arghezi în „Bilete de papagal”, stilul satiric a câștigat teren în zilele noastre.

Inclusiv rubricile te fac să râzi pe funnews.ro

De prima oară de când intri pe site vei zâmbi. De ce? Păi te lovești de cele mai haioase denumiri de rubrici, pe care cu siguranță nu le-ai mai întalnit până acum.

Prima rubrică este denumită scurt : „POLITICHIE”

Aici vei găsi subiectele de actualitate scrie în stilul satiric. Nu doar că vei afla ce se mai întâmplă prin țară, dar te vei amuza. Atunci când faci haz de necaz parcă treci mai ușor peste. 

Cea de-a doua rubric este denumită „SHOW BZZZZZ”

V-ați prins deja că aici sunt abordate subiecte din showbizz-ul românesc. Exact cum v-ați închipuit nu sunt tratate cu seriozitate și nici cu suspans. Tot ironia caracteristică lor este folosită și de această dată.

Rubrica cu numărul 3 „Sport HAHAHA”

Sportul are o grămadă de subiecte care pot fi luate la mișto. Fotbalul fiind de departe câștigător. Vrei cele mai amuzante știri sportive? Intra pe funnews. Până și titlul parcă te pregătește de o burtă bună de râs.

În rubrica „ȘTIRI PE BUNE” ai așteptări serioase?

Câteva secunde te duc cu gândul că în această rubrică vor fi știri scrise în stil clasic. Nici gând . Același umor cu finalizare precoce-te pufnește râsul în 3 secunde!

Cireașa de pe tort – „BLOGUL DRĂCUȘORULUI”

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut și ai petrecut mult timp pe la ei. Aceată rubrică este împărțită în două: Neserioase și Horor…scop încă în faza de proiect.

Partea cu neserioase este lesne de înțeles că se referă la lucruri serioase tratate neserios, adică cu ironie. 

Fii pe fază pe funnews.ro pentru a vedea cum evoluează rubrica horror…scop. Eu mor de nerăbdare!

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close