In lupta cu virusurile, chiar si gesturile mici, repcum stersul mainilor cu prosoape de hartie, sunt importante

Printre regulile de aparare impotriva virusurilor de orice tip, cea de aur este aceea de a va spala mainile cu grija, dupa cum sugereaza Organizatia Mondiala a Sanatatii. Peste tot, speranta este ca o igiena buna a mainilor poate limita raspandirea infectiei.

Pentru a va curata in mod eficient mainile, trebuie sa utilizati apa curata si sapun ( cel mai important, deoarece cercetarile au aratat ca poate reduce prezenta virusurilor si bacteriilor). Dar un aspect adesea neglijat al spalarii mainilor este uscarea, care este o parte integranta a igienei efective a mainilor: nu numai ca indeparteaza umezeala, ci implica si frecare, ceea ce reduce si mai mult sarcina microbiana. Si transmiterea microbilor este mai probabila sa apara atunci cand pielea este umeda decat atunci cand este uscata.

Dar felul in care va sunt uscate mainile este important si acest lucru este valabil mai ales in spitale si clinici medicale. Un studiu realizat de doi cercetatori de la Universitatea Swansea, a examinat importanta uscarii, in special pentru pacienti si profesionistii din domeniul sanatatii. Rezultatele evidentiaza faptul ca aparatele electrice cu aer cald si prosoapele din materiale textile nu pot fi cel mai bun mod de a va usca mainile, mai ales intr-un spital.

Insa, lucrurile se schimba atunci cand vorbim despre produse hartie. Prosoapele de hartie de unica folosinta sunt cea mai igienica metoda de uscare a mainilor. Dimpotriva, aerul cald si uscatorul cu jet de aer nu sunt recomandate pentru utilizare in spitale si clinici: aceste tipuri de usocatoare pot creste dispersia particulelor si microorganismelor in aer, contaminand mediul inconjurator.

Este important sa va uscati corect mainile oriunde v-ati afla, dar servetele sau prosoape pliate de hartie sunt intotdeauna cea mai buna optiune daca sunteti in spital ca pacient sau cadru medical. Prosoapele de hartie de unica folosinta sunt, de asemenea, cel mai rapid si cel mai eficient mod de a elimina umiditatea reziduala, ceea ce poate permite transmiterea microorganismelor. Este important sa tineti cont de aceste produse pentru a preveni raspandirea virusurilor.

Tot cercetarile de specialitate arata ca anumite uscatoare de maini imprastie de 1300 de ori mai multi germeni decat prosoapele de hartie. Aceste bacterii vin direct catre noi in momentul in care ne uscam mainile. Riscul de a contacta bacterii pe suprafata mainilor creste chiar si pana la 200% atunci cand folosim un uscator, pe cand, daca folosim prosoape de hartie, acest risc este diminuat cu 77%. 

Daca in spatii publice este acceptabil totusi sa existe uscatoare de maini, unde concentratia de bacterii este redusa, in institutiile medicale, aceste aparate nu au ce cauta din cauza concentratiei mari de virusuri si bacterii periculoase. De aceea, cel mai sigur este sa alegem prosoape de hartie, care sunt mult mai igienice si riscul de contaminare este unul mult mai mic. Pentru profesionistii din sistemul medical si nu numai, exista la magazinul online Sanito.ro, consumabile hartie ce pot fi folosite in locatii precum cele descrise mai sus.

Prosoapele de hartie ajuta la o stergere igienica a mainilor dupa ce acestea au fost spalate cu apa si sapun profesional dezinfectant, pe care il puteti achizitiona tot de la acest magazin. Ele sunt rezistente la umezeala si nu exista riscul de a se rupe imediat ce au intrat in contact cu mainile umede.

Pentru a vizualiza intreaga gama de produse, intrati pe sanito.ro!

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close