Cum să alegi smartphone potrivit?

În prezent, smartphone-urile au devenit un accesoriu aproape indispensabil. Ele sunt considerate o prelungire a activității noastre, stocând toate informațiile de care avem nevoie. Citește articolul de astăzi pentru a afla de ce elemente trebuie să ții cont atunci când îți achiziționezi un nou telefon inteligent. Și indiferent de modelul ales, amintește-ți că poți economisi folosind cupoane de reduceri.

Alege sistemul de operare potrivit

iOS sau Android? În general, dacă ești obișnuit cu un anumit sistem de operare, este recomandat să alegi un nou telefon care să respecte acest parametru. Android îți oferă multe aplicații gratuite și posibilitatea de personalizare în timp ce Apple este mai ușor de folosit și mai stabil.

Pune accent pe calitatea culorilor și luminozitate

În ceea ce privește ecranul, luminozitatea și calitatea culorilor sunt caracteristici mai importante decât rezoluția. Un display 4K poate fi atractiv însă uneori, nu este necesar. Ia în calcul luminozitatea display-ului deoarece acesta este un factor esențial atunci când folosești telefonul în spațiul exterior sau la lumină puternică a soarelui. 

În ceea ce privește calitatea culorilor, un display AMOLED este mai bun decât unul LCD.

Optează pentru un spațiu de stocare de minim 32 GB

Un spațiu de stocare optim începe de la 64 GB. În funcție de nevoile tale, ai grijă să nu alegi un telefon cu un spațiu de stocare mai mic de 32 GB. Ia în calcul numărul de aplicații pe care dorești să le instalezi, dacă ai nevoie să filmezi sau să fotografiezi la rezoluții mari sau dacă urmează să îți instalezi jocuri. Poți să iei în calcul și un slot pentru card micro SD astfel încât să ai posibilitatea de a extinde spațiul de stocare.

Într-adevăr, cu cât spațiul de stocare crește și prețul este mai mare. Ca să optimizezi prețul fără să faci la Rabat de la calitate poți folosi un cod de discount.

Alege o baterie de minim 3000 mAh

Sunt destul de multe procese și funcții care consumă bateria – ecranul, aplicațiile deschise, conexiunile Wi-Fi și Bluetooth, datele mobile. Dacă îți dorești un telefon care să reziste toată ziua, fără nicio problemă, cu o singură încărcare, atunci trebuie să ții cont de capacitatea bateriei.

Ia în calcul numărul de nuclee ale procesorului

În cazul în care ai nevoie de un smartphone pentru aplicații uzuale precum apeluri, verificare email, accesare rețele de socializare, foto video, jocuri și aplicații standard, atunci poți să optezi pentru un telefon cu 4 nuclee. În schimb, dacă vei folosi o aplicație mai complexă vei avea nevoie de un număr mai mare de nuclee.

În ultima instanță poți lua în calcul și designul  sau culoarea dar acestea sunt elemente ce țin strict de preferințele tale. Fie că te gândești să îl cumperi la preț întreg sau să beneficiezi de reduceri, alege un smartphone care să răspundă, în primul rând, necesităților tale.

Din aceiași categorie

Close
Close