Ciuburciu (Vascar), despre capacitatea de productie la care functioneaza fabrica si siguranta celor aproximativ 400 de angajati

Vlad Ciuburciu, Directorul General Vascar, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria carnii din Romania, a fost intrebat, in cadrul unui interviu, la ce capacitate functioneaza fabrica din Vaslui, care are aproximativ 400 de angajati.

„In ceea ce priveste sectia de conserve, din februarie anul trecut am inceput sa lucram in doua schimburi, intrucat productia nu mai putea fi realizata intr-un singur schimb. In acest moment, suntem la o acoperire de 80% a capacitatii pe partea de conserve, inca mai este loc. In ceea ce priveste mezelurile, avem capacitati, insa se lucreaza in doua schimburi, pentru ca trebuie sa asiguram distantarea fizica dintre oameni, pentru prevenirea raspandirii infectiei cu noul coronavirus. Avem foarte multe proceduri implementate pentru a ne proteja unitatea, standarde de calitate care ne impun anumite masuri, iar, in momentul de fata, prioritar este sa avem o fabrica sigura, sa nu existe cazuri de infectie cu COVID”, a explicat Ciuburciu (Vascar).

Directorul General al companiei infiintate inca din anul 1984, sub numele de Industria Carnii Vaslui, a vorbit si despre procedurile din interiorul fabricii. „Suntem foarte, foarte atenti, urmarim fiecare aspect. Spre exemplu, procedura este ca fiecare om care pleaca in concediu mai mult de o saptamana sa fie testat PCR inainte de intoarcerea in fabrica. In acest sens, am incheiat un parteneriat cu o clinica medicala din oras, iar cheltuielile pentru testare sunt suportate integral de catre Vascar. Incercam sa minimizam riscurile, intrucat lucram in industria alimentara si nu ne permitem sa inchidem nici macar o zi”, a explicat Vlad Ciuburciu.

De altfel, acesta a precizat ca multe dintre standardele care se aplica acum in societate si in companiile din alt domeniu, spre exemplu purtarea mastilor, manusilor sau capelinelor, existau demult in fabrica din Vaslui, in particular, si in industria alimentara, in general, fiind vorba despre standarde de baza.

„De cand cu noul coronavirus, a trebuit sa actualizam procedurile, sa instruim angajatii mult mai des. In fiecare zi, le readucem aminte angajatilor care sunt procedurile standard si am regandit procesele de lucru astfel incat sa asiguram fluxuri noi ale personalului. Am impus norme de distantare sociala, am furnizat echipamente suplimentare de protectie, am asigurat transportul angajatilor cu mijloacele companiei si am decalat orele de incepere a programului”, spune Directorul General.

Vlad Ciuburciu precizeaza ca firma pe care o conduce are proceduri clare pentru situatiile de urgenta, intrarea persoanelor straine in fabrica este strict interzisa, iar zonele de acces sunt dotate cu dispozitive de dezinfectie. „Am marit frecventa dezinfectiei in zonele comune de contact – vestiare, sala de mese, balustrade, am implementat proceduri noi pentru soferii livratori si pentru conducatorii auto care livreaza in societatea noastra, aleile de acces sunt igienizate zilnic, iar personalul a fost instruit”, mai spune Ciuburciu.

In concluzie, Vascar si-a luat absolut toate masurile de protectie necesare pentru ca productia sa continue la standardele dinainte de pandemie, insa cu grija maxima pentru sanatatea fiecaruia dintre cei aproximativ 400 de angajati.

Din aceiași categorie

Close
Close